Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία-Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημίες μέχρι στιγμής

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία-Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημίες μέχρι στιγμής

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών έπληξε σήμερα Τετάρτη την ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Ο σεισμός έγινε σε βάθος 9 χιλιομέτρων, ανέφερε το EMSC.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Haber η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή Κάλε της Μαλάτια, όπου σπεύδουν ομάδες της AFAD για έρευνες για ζημιές ή τραυματισμούς. 

Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημίες μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές
Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα ή υλικές ζημίες από τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (Afad), που έπληξε στις 10.46 τοπική ώρα στην περιοχή του Κάλε στην επαρχία της Μαλάτια, μία από τις επαρχίες της ανατολικής Τουρκίας που επλήγησαν από την φονική σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023. 

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει απλώλεια ζωής ή καταστροφή αγαθών μετά τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών», αναφέρεται σε ανάρτηση της Afad στο Χ.

Η δημοτική αρχή της Μαλάτια ανακοίνωσε επίσης ότι δεν υπάρχει «αρνητική εξέλιξη» μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια έκλεισαν για σήμερα στην Μαλάτια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Σεντάρ Γιαβούζ.

Η δόνηση έγινε αιθητή σε πολλές μεγάλες πόλεις της περιοχής, όπως το Ντιγιάρμπακιρ, που σε απόσταση 140 χιλιομέτρων από το επίκεντρο.

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από τα κτίρια στην περιοχή, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Χάσακα και του Ντέιρ αλ Ζορ στην Συρία, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ