Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΡόδρι: Ποιος τραυμάτισε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης;

Ρόδρι: Ποιος τραυμάτισε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης;

Ας ξεκινήσουμε υποκειμενικά. Ο Ρόδρι είναι ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, την τελευταία διετία τουλάχιστον. Για να μην το αναλύουμε κουράζοντας, ο συγκεκριμένος είναι σπουδαίος πολύ απλά επειδή οι ομάδες των οποίων αποτελεί κομβικό γρανάζι κερδίζουν. Τις λένε Μάντσεστερ Σίτι και εθνική Ισπανίας. Τελεία, παράγραφος.

Πολύς κόσμος δεν πιστεύει στο…μάτι! Υπάρχουν πάντως και αρκετοί που το αποδέχονται. Δεν ξέρω πώς ταιριάζει καλύτερα να εξηγήσει κανείς τη…γκαντεμιά που χτύπησε αυτό τον καταπληκτικό ποδοσφαιριστή, σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως συγκεντρώνει τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη για μήνες ολόκληρους.

Τελικά, “ποιος” τραυμάτισε τον Ρόδρι; Η κακή ενέργεια που εισέπραξε ή μήπως η καταπόνηση του οργανισμού του τον οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση; Δεν σταμάτησε να παίζει ποτέ όταν ήταν υγιής. Παντού στις κοινωνίες της μπάλας η κουβέντα δεν μπορεί να μην τον συμπεριλαμβάνει.

Διότι η ποδοσφαιρική κοινωνία δικαίως του απέδωσε την τιμή να τον χαρακτηρίσει αυτό το καλοκαίρι ως τον πολυτιμότερο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας. Κι ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διατυπώνεται επίσης η ίδια άποψη για τα κατορθώματά του στην Αγγλία με τη φανέλα της Σίτι στο Μάντσεστερ.

Ο ισπανός είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που παρέχει τη δυνατότητα στους προπονητές του να αλλάζουν τα συστήματα ανά λίγα λεπτά! Η ευφυία του δίνει απεριόριστες δυνατότητες τακτικής, οδηγώντας τις ομάδες των οποίων φοράει τη φανέλα σε κυριαρχικό παιχνίδι, κατοχής και ευκαιριών, επομένως και αποτελεσμάτων.

Ο Ρόδρι λοιπόν εισέπραξε την αποθέωση ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας εφέτος τον Οκτώβριο, με σχόλια που άξιζε. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι εκείνο που θυμίζει πως ο Μόντριτς ήταν ο μόνος μη επιθετικός στον οποίο απονεμήθηκε αυτός ο τιμητικός τίτλος τα τελευταία 16 χρόνια. Ο Ρόδρι θα είναι ο επόμενος.

Ο ισπανός βέβαια εκτός από ευφυής ποδοσφαιριστής έχει προφανώς άποψη για κάθε ζήτημα. Πολύ περισσότερο για το δικό του χώρο. Ακριβώς γι΄αυτό την παραμονή του εντός έδρας αγώνα της πρεμιέρας του Champions League κόντρα στην Ίντερ, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην συνέντευξη τύπου για το ματς, κατηγόρησε δημόσια την UEFA ότι συνεχίζει να φορτώνει το πρόγραμμα κάθε σεζόν με περισσότερα παιχνίδια, αδιαφορώντας για τις αντοχές των παικτών. Απείλησε μάλιστα με απεργία!

Είπε: “Όποιον παίκτη και να ρωτήσετε, θα σας το πει. Είναι μία γενική άποψη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, δεν είναι απλά η γνώμη του Rodri. Αν αυτό συνεχιστεί, σε κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν άλλες επιλογές.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που μας ανησυχεί, γιατί εμείς είμαστε εκείνοι που υποφέρουν. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνιστούν σε έναν αριθμό μεταξύ 40 και 50 αγώνων. Μετά πέφτεις, γιατί δεν είναι δυνατόν να διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας, είμαστε τα κύρια πρόσωπα αυτού του αθλήματος, ή αυτής της επιχείρησης, μικρή σημασία έχει πώς θα το ονομάσετε. Αν ο κόσμος θέλει να βλέπει καλύτερο ποδόσφαιρο, πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραζόμαστε. Όσο αυξάνει ο αριθμός των αγώνων, τόσο πέφτει το επίπεδο και η ποιότητα”.

Ο κακός χαμός! Καταρχάς, το site της UEFA ουδέποτε ανέβασε αυτές τις δηλώσεις. Οκ, καθόλου περίεργο. Εν συνεχεία εμφανίστηκαν ξαφνικά αρκετοί αρθρογράφοι που υποστήριξαν ότι η πλειοψηφία των παικτών δεν έχει λόγο να διαμαρτύρεται διότι εκείνοι που επιβαρύνονται είναι λίγοι!

Ο άνθρωπος που, πριν από την εφετινή σεζόν, είχε χάσει μόλις πέντε παιχνίδια λόγω τραυματισμού για τη Μάντσεστερ Σίτι από τότε που εντάχθηκε στον σύλλογο το 2019, είναι πλέον εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Στα ματς που έλειψε τα προηγούμενα χρόνια η Σίτι δεν κέρδιζε ποτέ! Εφέτος η σεζόν ξεκίνησε με εκείνον απόντα, παρ΄όλα αυτά όμως η γαλάζια ομάδα ξεκίνησε με το απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα, πριν την ισοπαλία με την Άρσεναλ, εκεί όπου τραυματίστηκε ο Ρόδρι.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να παίξει έως και 75 παιχνίδια αυτή τη σεζόν, εάν φτάσει στον τελικό κάθε διοργάνωσης, την ώρα που οι περισσότεροι παίκτες της αγωνίστηκαν και στο προηγούμενο Euro και το Copa America. Αν ο Rodri έμενε υγιής, θα έπαιζε έναν αγώνα κάθε τέσσερις ημέρες.

Ο αντίλογος επικεντρώνεται συχνά στο γεγονός ότι οι παίκτες κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες λίρες την εβδομάδα, οπότε δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Το ζήτημα όμως δεν είναι μονοδιάστατο καθώς εάν αυτοί οι πρωταγωνιστές των γηπέδων κλατάρουν, τότε το προϊόν των ποδοσφαιρικών αγώνων δεν θα είναι το ίδιο ελκυστικό.

Ρεαλιστικά προσεγγίζοντας το όλο σοβαρό θέμα, δεν αποκλείεται να…χρειαστεί ένας κατακλυσμός τραυματισμών, ή πρόωρες αποχωρήσεις. Μέχρι τότε είναι σίγουρο ότι το χρήμα θα υπερισχύει και οι αγώνες που το φέρνουν δεν θα σταματούν ποτέ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ