Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡωσία-ΗΠΑ: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα ηγηθούν των συνομιλιών για θέματα ασφαλείας

Ρωσία-ΗΠΑ: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα ηγηθούν των συνομιλιών για θέματα ασφαλείας

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ και ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν θα ηγηθούν των συνομιλιών για θέματα ασφαλείας που θα διεξαχθούν στη Γενεύη στις 10 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω εντάσεων γύρω από την Ουκρανία.

Πριν από αυτές τις συνομιλίες, στις οποίες η Ρωσία ελπίζει ότι θα διασφαλίσει νέες εγγυήσεις ασφαλείας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογος του Τζό Μπάιντεν θα συζητήσουν για την Ουκρανία και άλλα θέματα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνομιλία της 30ής Δεκεμβρίου προέρχεται από τον πρόεδρο Πούτιν.

«Ο σκοπός της συνομιλίας είναι πολύ κατανοητός, να συνεχιστεί η συζήτηση εκείνων των ζητημάτων που ήταν στην ημερήσια διάταξη της αρκετά πρόσφατης συνομιλίας που έγινε μέσω βιντεοδιάσκεψης» μεταξύ των δύο προέδρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, διευκρινίζοντας ότι «επιπλέον θα συζητηθούν μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων που σχετίζονται με τις συνομιλίες που θα γίνουν στις 10-11-12 Ιανουαρίου».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ