Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΡάφα Ναδάλ: Βασιλιάς ξανά στο Ρολάν Γκαρός!

Ράφα Ναδάλ: Βασιλιάς ξανά στο Ρολάν Γκαρός!

Ο Ράφα Ναδάλ έγινε για μία φορά ακόμη βασιλιάς του Ρολάν Γκαρός! Με την εύκολη επικράτησή του στον τελικό επί του αουτσάϊντερ Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ (6-3,6-3,6-0), κατέκτησε τον 14ο τίτλο του σε 14 τελικούς στο τουρνουά του Grand Slam στο Παρίσι και πέμπτο τα τελευταία έξι χρόνια. Επέστρεψε μάλιστα στο θρόνο του έπειτα από μικρό… διάλειμμα ενός έτους. Ταυτόχρονα ο Ρουντ, έγινε έτσι ο όγδοος διαφορετικός παίκτης που γνώρισε την ήττα από τον Ισπανό, στον τελικό αυτού του τουρνουά.

Ο συγκινημένος στο τέλος του αγώνα Ναδάλ, ο θρύλος του Ρολάν Γκαρός και του χώματος, δεν πιέστηκε ποτέ σε βαθμό δυσκολίας, που θα προκαλούσε αμφιβολίες για την έκβαση του τελικού και με τα γνωστά χαρακτηριστικά του από την αρχή στο παιχνίδι, αλλά και την εξέδρα να τον υποστηρίζει σε συντριπτικό βαθμό, έκανε το προφανές, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.

Παίζοντας μάλιστα στο τρίτο σετ με τη διάθεση να τελειώσει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα αυτό θα ήταν δυνατόν, ο Ναδάλ έβγαζε διαρκώς τα εντυπωσιακά του χτυπήματα, είτε σε αλλαγές κατεύθυνσης, είτε με ντροπ σοτ και φυσικά με τις δυνατές μακρινές μπαλιές του.

Έκλεισε μάλιστα τον τελικό με 11 συνεχόμενα νικηφόρα γκέϊμς, καθώς έχανε 3-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και το κατέκτησε με ανατροπή 6-3, ενώ στο τρίτο τα πήρα όλα, 6-0. Έφτασε έτσι στους 22 Grand Slam τίτλους σε 30 τελικούς, πολύ μπροστά από όλους τους μεγάλους αντιπάλους του!

Κάθε φορά που μπαίνει στα κορτ ο ισπανός θυμίζει τι σημαίνει η λέξη “είδωλο” στον αθλητισμό, καθώς πρόκειται για αθλητή υπόδειγμα, με τη σπάνια συνθήκη να μην έχει δημιουργήσει εχθρούς, ούτε αντιπάθειες σε κανένα επίπεδο.

Αρνητική η εικόνα των αποδοκιμασιών από μειοψηφία της εξέδρας προς τον Κάσπερ Ρουντ, όταν ο Νορβηγός κατακτούσε πόντους και στα ελάχιστα γκέϊμς που επικράτησε. Στο τέλος πάντως, χάρη στις δηλώσεις με χαρακτήρα αποθέωσης για τον Ναδάλ, καταχειροκροτήθηκε.

Ο Ναδάλ δέχθηκε στη διάρκεια της απονομής το ασταμάτητο χειροκρότημα των θεατών κυριευμένος από συγκίνηση και ενώ άκουγε δυνατά το όνομά του κι αφού συνεχάρη τον αντίπαλό του, είπε: “Είναι απίστευτα όσα έχουν συμβεί εφέτος. Χωρίς την οικογένειά μου δεν θα είχα ξεπεράσει τους τραυματισμούς. Πιθανότατα θα είχα αποχωρήσει από το τένις. Εδώ, στο Παρίσι, νιώθω στο σπίτι μου. Για εμένα είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Να είμαι στα 36 μου ανταγωνιστικός”.

Ο Ναδάλ έκλεισε ευχαριστώντας το κοινό στα γαλλικά και με την τελευταία του δήλωση έβαλε τέλος στις φήμες για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση: “Θα είμαι εδώ και θα συνεχίσω να παλεύω…”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ