Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήPEOPLEΠώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε «Η Αλίκη στο ναυτικό»

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε «Η Αλίκη στο ναυτικό»

Η ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου υπήρξε από τις πιο πετυχημένες της εποχής της. Γυρίστηκε το 1960 και έκανε πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου 1961, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Μάλιστα ήταν η πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ, καθώς και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Η υπόθεση της ταινίας

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία διατηρεί το όνομά της και στην ταινία είναι κόρη του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Στη διάρκεια ενός ταξιδιού με φίλους στον Πόρο γνωρίζει τον δόκιμο Κώστα (Δημήτρη Παπαμιχαήλ) και τον ερωτεύεται όπως και εκείνος. Τελικά δίνουν ραντεβού για να συναντηθούν. Κανείς όμως δεν τα καταφέρνει να είναι συνεπής και στέλνουν τους φίλους τους.

Τελικά συναντιούνται τυχαία ξανά στον καλοκαιρινό χορό της Σχολής Δοκίμων. Εκεί γίνονται και οι αποκαλύψεις καθώς ο ένας μαθαίνει ποιος είναι πραγματικά ο άλλος. Η ταινία συνεχίζεται με τη σχολή των δόκιμων να ετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ταξίδι.

Όταν το μαθαίνει αυτό η Αλίκη σκέφτεται ότι είναι μια πολύ καλή αφορμή να βρει τον Κώστα. Προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο. Έτσι σκαρφίζεται το εξής. Βγάζει κρυφά την βαλίτσα του πατέρα της από το αυτοκίνητο και έτσι βρίσκει αφορμή να μπει στο πλοίο. Επισκέπτεται τον Κώστα στο πλοίο, όπου και εγκλωβίζεται με τη θέληση της, καθώς αυτό σαλπάρει.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε «Η Αλίκη στο ναυτικό»

ΦΩΤΟ: ellinikoskinimatografos.gr

Το αρχοντικό σπίτι όπου έγιναν τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας είναι στην Κηφισιά, κοντά στο κέντρο. Περνώντας κανείς απ’ έξω θα παρατηρήσει ότι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η λευκή πόρτα και τα δέντρα θυμίζουν την αλλοτινή εποχή που η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποχαιρετούσε τον πατέρα της για να φύγει για ταξίδι.

Αυτό που έχει, βέβαια, αλλάξει πολύ είναι η όλη περιοχή και ο δρόμος του σπιτιού. Το συγκεκριμένο σπίτι χρησιμοποιήθηκε επίσης στις ταινίες «Χτυποκάρδια στο θρανίο» αλλά και «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο».

ΠΗΓΗ: exploringgreece.tv

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ