Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠότε θα παραιτηθεί ο Ανδρουλάκης;

Πότε θα παραιτηθεί ο Ανδρουλάκης;

Συγγνώμη που θα χαλάσω το εορταστικό κέφι της Χαριλάου Τρικούπη και των πέριξ αυτής δημοκρατικών περιοχών.

Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι τα δύσκολα για το νέο αρχηγό του ΠαΣοΚ Νίκο Ανδρουλάκη τέλειωσαν με τον θρίαμβό του επί του Γιώργου Α. Παπανδρέου, μάλλον ζουν αλλού.

Τα δύσκολα για τον κ. Ανδρουλάκη, μόλις άρχισαν. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του δεν θα ήθελα να ήμουν, γνωρίζοντας όχι μόνο το τι παρέλαβε, αλλά κυρίως το πόσοι ο καθένας για τον δικό του λόγο τον περιμένουν στη γωνία.

Για μένα είναι θέμα χρόνου για τον νέο αρχηγό του ΠαΣοΚ, να εγκαταλείψει την Ευρωβουλή και τις Βρυξέλλες, καθώς “αφεντικό” εξ αποστάσεως σε ένα κόμμα και μάλιστα όπως είναι το ΚΙΝΑΛ, δεν μπορεί να είσαι.

Οποιον και να βάλει…τοποτηρητή θα καταλάβει το αυτονόητο. Οτι ή παππάς , παππάς θα είναι ή ζευγάς-ζευγάς. Ο λαός μας το λέει πολύ ορθά καθώς ουδείς βγήκε κερδισμένος, κρατώντας δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Οι πιέσεις στον ευρωβουλευτή θα μεγαλώσουν και ο ίδιος θα καταλάβει ότι το “πείραμα” που επιχειρεί δεν θα του βγεί. Ιδιαίτερα εάν οι εκλογές πάνε όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης στο τέλος της τετραετίας, τότε και ο ίδιος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν θα μπορεί να κυβερνά από τα …σαλόνια των Βρυξελλών τα αλώνια της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Και εάν αυτό είναι το προσωπικό του αγκάθι, που θα το λύσει έτσι και αλλιώς, μπροστά του έχει πολλά και μεγαλύτερα.

Πρώτο και άμεσο, το ποιος θα αναλάβει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όσο ο αρχηγός δεν είναι βουλευτής.

Μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που έχει εντός της τρείς υποψήφιους αρχηγούς που ηττήθηκαν κατά κράτος. Οι Παπανδρέου και Λοβέρδος ιδιαίτερα δεν είναι από τους εύκολους παίκτες.

Το δεύτερο τι θα κάνει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μια επιστροφή του πρώην Προέδρου του ΠαΣοΚ θα προκαλέσει νέο κύκλο αναταράξεων στο Κίνημα.

Το τρίτο και βασικότερο από αυτά που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ακούει στο όνομα πολιτικές θέσεις.

Μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης, να κέρδισε χαλαρά τις εσωκομματικές, αλλά στην πορεία πρέπει να αποφασίσει με συγκεκριμένες θέσεις το προς τα που θα στρέψει το καράβι.

Και αυτό θα είναι ο μεγαλύτερος από τους πονοκεφάλους του. Πλέον η κάθε κίνησή του θα είναι στο μεγεθυντικό φακό τόσο της κοινωνίας όσο και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περίοδος χάριτος του Νίκου Ανδρουλάκη αρχίζει να μετρά αντίστροφα. Τα δύσκολα είναι μπροστά του και όχι πίσω του.

Οσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο πιο καλό θα είναι για τον ίδιο και για το ΠαΣοΚ…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ