Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠως το Disney+ έφερε αύξηση της τιμής των μετοχών

Πως το Disney+ έφερε αύξηση της τιμής των μετοχών

H αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της υπηρεσίας Disney+ της Walt Disney Co αποκατέστησε την πίστη στο μέλλον των υπηρεσιών streaming video. Μάλιστα η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με τη δυναμική παρουσία των επισκεπτών στα θεματικά πάρκα εντός των ΗΠΑ, έκανε πιο θεαματικά τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας, αυξάνοντας μεσοβδόμαδα την τιμή των μετοχών της κατά 8%.

Σε γενικές γραμμές, τα συνολικά έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 34% στα 21,82 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που τελείωσε την 1η Ιανουαρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 20,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων (Refinitiv). Η Disney+, η υπηρεσία streaming της εταιρίας που προσφέρεται εδώ και δύο χρόνια και δεν είναι ακόμη κερδοφόρα, διατήρησε τη ροή των εσόδων της, όταν η πανδημία προκάλεσε πρόβλημα στα θεματικά πάρκα, στα θέρετρα και στις δραστηριότητες κρουαζιέρας. Οι συνδρομητές της αυξήθηκαν κατά 37% την προηγούμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνδρομητές Disney+ καταγράφηκαν στα 129,8 εκατομμύρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με εκτιμήσεις για 129,2 εκατομμύρια συνδρομητές (Factset). Η Disney εκτιμά ότι θα υπάρξει πιο ενισχυμένη αύξηση των συνδρομητών στο δεύτερο μισό του οικονομικού της έτους, σε σύγκριση με το πρώτο μισό του έτους. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Disney Μπομπ Τσάπεκ δήλωσε ότι πιστεύει ακόμη ότι οι υπηρεσίες streaming, που προωθούν τις σειρές «The Mandalorian» και «Black Widow», θα έχουν από 230 ως 260 εκατομμύρια συνδρομητές από το 2024. Σημειώνεται πως η εταιρία πρόσθεσε 11,8 εκατομμύρια συνδρομητές στην υπηρεσία Disney+ μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία αύξησης των συνδρομητών των υπηρεσιών streaming, σχετικά με τις δυνατότητες να εξελιχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για το οικονομικό έτος 2024.

Τέλος, σημειώνεται πως τα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα στις ΗΠΑ είχαν έσοδα πάνω από τα επίπεδα εσόδων που είχαν καταγραφεί πριν από την πανδημία, αλλά η Disney αναμένει ότι τα θεματικά πάρκα της σε διεθνές επίπεδο θα επηρεαστούν από την COVID κατά τις επόμενες εβδομάδες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ