Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠως ο Ερντογάν θα «παίξει όλα του τα χαρτιά» ενόψει των τουρκικών...

Πως ο Ερντογάν θα «παίξει όλα του τα χαρτιά» ενόψει των τουρκικών εκλογών

Για τις τελευταίες ελληνοτουρκικές εξελίξεις μίλησε στην ΕΡΤ, ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, σχολιάζοντας τη νέα εμπρηστική δήλωση του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, Iμπραήμ Καλίν, που έκανε λόγο για «παραβίαση συνόρων».

«Η τακτική της Τουρκίας είναι η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας», ανέφερε ο κ. Ιατρίδης, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι ο Ερντογάν θα «παίξει όλα του τα χαρτιά» προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές. «Δεν θα κάνει εκλογές εάν δεν είναι σίγουρος ότι θα τις κερδίσει, ούτε θα μπορέσει να δεχθεί μία ήττα, η οποία θα τον στείλει είτε στην εξορία είτε στη φυλακή. Επομένως, όλα να τα περιμένουμε», εκτίμησε.

Σχολιάζοντας την προκλητική στάση των Τούρκων σε ρητορικό ή επιχειρησιακό επίπεδο ο πτέραρχος ε.α. υποστήριξε ότι ο Τούρκος ηγέτης επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο για να μας οδηγήσει σε μία διαπραγμάτευση άνευ όρων. «Θέλει προσοχή. Είμαστε σε ετοιμότητα και σε εγρήγορση, ξέρουμε τι γίνεται και θέλει οπωσδήποτε από εμάς μία ψυχραιμία, διότι αυτό θέλει Ερντογάν, να μας αναγκάσει να κάνουμε την πρώτη κίνηση για να πετύχει τον στόχο του».

Αναφερόμενος στο ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και στο ότι η Δύση δεν θέλει να διαταράξει την πορεία προς τις τουρκικές εκλογές εκτιμώντας ότι μετά θα αλλάξουν τα δεδομένα για τον Ερντογάν.

«Σαφώς θα αλλάξουν τα πράγματα και σαφώς τότε η Αμερική θα παίξει ένα άλλο ρόλο. Δεν πρόκειται η Τουρκία να επιχειρήσει οποιαδήποτε γενική σύρραξη διότι τότε και θα υποστεί κυρώσεις και από την Αμερική και από την Ευρώπη και θα διαλυθεί το ΝΑΤΟ» προσέθεσε ο πτέραρχος εν αποστρατεία.

«Βλέπουμε ότι στο πεδίο της θάλασσας δεν κάνει τίποτα. Ναι μεν δημιουργεί προβλήματα στον αέρα, δημιουργεί προβλήματα σε επίπεδο λιμενικού προκειμένου να να δημιουργήσει ένα επεισόδιο με υπαιτιότητα της Ελλάδος» συμπλήρωσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ