Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠρωτάθλημα εκατοστών...

Πρωτάθλημα εκατοστών…

Όλα αυτά που ζούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν προηγούμενο. Είναι στα αλήθεια δύσκολο να βεβαιωθεί κανείς εάν πρέπει να εξακολουθούμε να τα αντιμετωπίζουμε ως κωμωδία ή, ακόμη περισσότερο, ως ένα μεγάλο δράμα.

Όταν δηλαδή το 2023 δεν διεξάγεται αγώνας, επειδή διαπιστώνεται ότι τα δοκάρια των τερμάτων έχουν μη επιτρεπόμενο ύψος και αφού μάλιστα έγιναν για μισή ώρα οι απαραίτητες κινήσεις επιδιόρθωσης, τότε δεν υπάρχει απλώς κάτι σάπιο στο βασίλειο της δανιμαρκίας, αλλά είναι τόσο διάτρητο που αυτό (το Βασίλειο ντε…) πάσχει σε κάθε σημείο του σώματός του. Όχι μόνο στα οριζόντια δοκάρια…

Ο αγώνας του Ατρόμητου με την ΑΕΚ δεν θα γίνει εξαιτίας μίας μετροταινίας. Επειδή κάποιος κοίταξε με ενδιαφέρον (…) ένα τέρμα και…κατάλαβε από αυτή τη μακρινή του οπτική ότι το τέρμα ήταν πιο κοντό. Είναι προφανές ότι στα πειθαρχικά όργανα που θα συνεχιστεί η όλη ιστορία, ο αγώνας θα κατακυρωθεί υπέρ της ΑΕΚ.

Αυτή η ιστορία ωστόσο βάζει μία κηλίδα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Διότι από εδώ και πέρα οι αναταγωνιστές της Ένωσης θα ισχυρίζονται σε κάθε αγωνιστική ότι η ομάδα του Αλμέϊδα πήρε τρεις βαθμούς εκτός γηπέδου. Για ένα, δύο εκατοστά απόσταση στο οριζόντιο δοκάρι, μπορεί να τιναχθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στον αέρα. Τα… χοντρά τα έχουμε λύσει,γι’ αυτό θα μας αποσχολούν στο εξής μόνο τέτοιες… λεπτομέρειες. Εκατοστών.

Και τέλος πάντων με τους προηγούμενους αγώνες που έχουν ήδη γίνει σε αυτό το γήπεδο; Υπάρχει ζήτημα πρακτικό, ηθικό, ή κανείς δεν ασχολείται; Είναι αλήθεια ότι στη Super League σπανίως πλέον μπορεί να σε εκπλήξει κάτι. Όμως το σημερινό στο Περιστέρι θα μείνει αξιομνημόνευτο.

Όταν ο διαιτητής Μανούχος διαπίστωσε το πρόβλημα της μικρότερης απόστασης των οριζόντιων δοκαριών από το έδαφος, έδωσε μισή ώρα στους ανθρώπους του Ατρόμητου. Εκείνοι το προσπάθησαν μέσα στη βροχή, το έφτιαξαν αλλά ο διαιτητής γύρισε και μετρώντας σε επτά διαφορετικά σημεία διαπιστώθηκε πάλι, σε ένα, μια μικρή διαφορά. Όχι σε όλη την εστία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ