Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠροπονητής: Το χειρότερο επάγγελμα!

Προπονητής: Το χειρότερο επάγγελμα!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη…αδικία στον ποδόσφαιρο από το να είσαι προπονητής! Θα μπορούσε να το υποστηρίξει κανείς για το σύνολο του αθλητισμού, όμως η ιδιαίτερη φύση του σπορ καταδεικνύει τη συγκεκριμένη ως την πιο μεγάλη!

Πάμε στα φρέσκα παραδείγματα, τα οποία “φωνάζουν” στη χώρα μας. Καθώς, οι δύο “αιώνιοι”, πρωταγωνιστούν πάντοτε σε όλα τα επίπεδα, αναπόφευκτα και σε αυτό. Δηλαδή των επικρίσεων που αποκομίζουν δικαιολογημένα αλλά και αδικαιολόγητα εκείνοι που έχουν την ευθύνη της δουλειάς στην άκρη των πάγκων τους.

Ο Φατίχ Τερίμ με την ανάληψη της ευθύνης στον πάγκο του Παναθηναϊκού, του άλλαξε αυτόματα το dna του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει τα παιχνίδια. Η ομάδα έγινε winner και σαρώνει όποιον βρίσκει στο διάβα της. Έφτασε έτσι σε νίκες οι οποίες με την προηγούμενη εικόνα της, πριν την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έδειχναν ανέφικτες.

Αποκλεισμός στο κύπελλο επί του Ολυμπιακού, όπως και του ΠΑΟΚ (με νίκη μάλιστα 1-0 στην Τούμπα), καθαρή νίκη 2-0 στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού και ισοπαλία, 2-2, στην έδρα της ΑΕΚ, σε αγώνα που μπορούσε να σκοράρει συνολικά τέσσερα γκολ, με τις ευκαιρίες και το πέναλτι που δεν δόθηκε.

Κι όμως, τα επικριτικά σχόλια περίμεναν τον Φατίχ Τερίμ…στη γωνία, αμέσως μετά την ισοπαλία με τη Λαμία. Η οποία είναι ασφαλώς η καλύτερη ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα μετά τους μεγάλους και μάλιστα γλίτωσε την ήττα στη Λεωφόρο από τύχη, καθώς οι “πράσινοι” έχασαν κατά τα άλλα αμέτρητες ευκαιρίες. Αυτό όμως οδήγησε ακόμη και σε δημοσιεύματα στο εξωτερικό για άμεση αποχώρησή του Τερίμ από την Ελλάδα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με τον προηγούμενο προπονητή του ο Παναθηναϊκός όταν έκανε γκέλα, με το ζόρι έβγαζε τρεις φάσεις και κάλυπτε το αποτέλεσμα φωνάζοντας για τη διαιτησία…

Στον Ολυμπιακό, ο νέος τεχνικός από την Ισπανία άλλαξε κι αυτός σε μία στιγμή την αγωνιστική προσέγγιση των “ερυθρόλευκων”. Καθώς μοιάζει να…έμαθαν χάρη σε αυτόν ποιος είναι ο τρόπος προκειμένου να εκμεταλλεύονται τα προτερήματά τους.

Νίκη στο ντεμπούτο του επί της Φερεντσβάρος, νίκη και στη ρεβάνς στη Βουδαπέστη την περασμένη Πέμπτη. Περίπου διπλάσιες πάσες μέτρησε ο Ολυμπιακός στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, σε σχέση με το δικό του στον δεύτερο αγώνα.

Προφανώς κανείς δεν μπορεί από τώρα να εκτιμήσει πώς θα συνεχίσει και τελικά θα κλείσει τη σεζόν ο Ολυμπιακός, σε ό,τι έχει να κάνει με τους στόχους του, ωστόσο ήδη φαίνεται ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε πολύ γρήγορα να του δώσει αγωνιστική ταυτότητα και αυτός είναι ο πρώτος του τίτλος.

Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός σε χρόνο…μηδενικό βελτιώθηκαν θεαματικά, χάρη στους προπονητές που ήρθαν στη μέση της σεζόν, και δεν είχαν την πολυτέλεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ειδικά στο τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου, οι συγκεκριμένες δύο ομάδες θα φέρουν τις υπογραφές Τερίμ και Μεντιλίμπαρ και μετά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή τους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ