Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠροειδοποίηση ΕΟΦ για οφθαλμικές σταγόνες

Προειδοποίηση ΕΟΦ για οφθαλμικές σταγόνες

Την προσοχή του κοινού εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση της Αμερικανικής Αρχής για την Ασφάλεια Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), στις ΗΠΑ ανακαλούνται δύο παρτίδες -2203PS01 και 1808051- του προϊόντος «Purely Soothing 15% MSM Drops» (παραγωγός: Pharmedica USA LLC), για λόγους στειρότητας.

Τι αναφέρει ο ΕΟΦ για τις οφθαλμικές σταγόνες

Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ως αντιφλεγμονώδες φάρμακο με ένδειξη οφθαλμικό ερεθισμό/οίδημα.

Υπογραμμίζεται ότι στην Ελλάδα το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του FDA, το προϊόν πωλείται σε όλον τον κόσμο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου (π.χ. Amazon) και σε εμπορικές εκθέσεις. Συνεπώς, είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας διαδικτυακά, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, επισημαίνοντας ότι η λήψη μη εγκεκριμένων φαρμάκων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι πολίτες καλούνται να μη χρησιμοποιήσουν το προϊόν, αν τυχόν αυτό περιέλθει στην κατοχή τους. Ο ΕΟΦ διευκρινίζει ότι η παρούσα προειδοποίηση δεν αφορά μόνο τις δύο παρτίδες που τελούν υπό ανάκληση στις ΗΠΑ αλλά συνολικά το προϊόν, ανεξαρτήτως αριθμού παρτίδας, δεδομένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για προϊόν που δεν είναι εγκεκριμένο φάρμακο στην Ελλάδα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ