Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠολιτική αντιπαράθεση για το φορολογικό νομοσχέδιο

Πολιτική αντιπαράθεση για το φορολογικό νομοσχέδιο

Για το φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, για την επιστολική ψήφο αλλά και για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, μίλησαν στο MEGA ο Στέλιος Πέτσας, βουλευτής ΝΔ, ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και ο Φραγκίσκος Παρασύρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Στέλιος Πέτσας, βουλευτής ΝΔ, αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και στις αλλαγές που έγιναν.

«Η κοινή λογική στον ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει. Κανείς δεν ξέρει τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε μία πρωτοβουλία του Κωστή Χατζηδάκη, τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, υπήρξαν σημεία κριτικής και κάναμε 3 βασικές αλλαγές. Πρώτον, μειώνεται οριζόντια κατά 50% το τέλος επιτηδεύματος, δεύτερο το τεκμήριο γίνεται μαχητό και όχι μόνο για λόγους ανωτέρας βίας, και τρίτον άνθρωποι που πλήρωναν 30-40 χιλιάδες ευρώ εισόδημα, με την προσαύξηση που υπήρχε λόγω του εισοδηματικός, μπορούσαν να πληρώσουν πριν μέχρι και 100% παραπάνω, και τώρα πάει στο 5%. Υπάρχουν και κάποιες ακόμα βελτιώσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα με χαμηλά ποσοστά είναι απότοκο της εσωστρέφειας στην οποία έχουμε εισέλθει εδώ και δύο μήνες.

«Όμως, αυτός ο κύκλος έκλεισε και για εμάς θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα σε λίγο καιρό. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά τους υποσχέθηκε και άλλα έκανε 5 μήνες μετά. Αυτή της στιγμή ήταν μία δύσκολη στιγμή για εμάς και είναι λογικό και η μέτρηση να είναι χαμηλή. Το πολιτικό σχέδιο υπάρχει».

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, είπε σε σχέση με την επενδυτική βαθμίδα που έδωσε το Fitch στην Ελλάδα, πως είναι μια επιτυχία για τη χώρα.

«Όλο αυτό όμως, χτίστηκε σε μια δεκαετία και τώρα έρχονται αυτές οι αξιολογήσεις. Ναι, βρισκόμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο αλλά δεν πρέπει να πιστώνεται στον κ. Μητσοτάκη. Κατά βάση το ζήτημα είναι οι επενδύσεις αλλά μπαίνουμε σε μία κανονικότητα. Αυτό σημαίνει πως η χώρα μπορεί να κάνει μεγαλύτερες δαπάνες. Σε ‘ότι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο. Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ στοχοποιήθηκε για κρυφή ατζέντα ενώ αποδείχτηκε πως η ΝΔ είχε κρυφή ατζέντα. Είναι μία εξαπάτηση του κόσμου που τη ψήφισε. Εμείς λέμε πως στην χώρα χρειαζόμαστε περισσότερη φορολογική δικαιοσύνη».

Ο Στέλιος Πέτσας είπε με τη σειρά του πως δεν είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα η φορολογική δικαιοσύνη με τα έσοδα.

«Η φορολογική δικαιοσύνη είναι η πυξίδα της πολιτικής μας. Από τη αρχή λέμε πως όλοι οι πολίτες πρέπει να σηκώσουν τα φορολογικά βάρη με βάση τις δυνάμεις του. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε την πολιτική με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης για να μειώσουμε τη φοροδιαφυγή που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Πέτσας είπε πως είναι ένα υπαρκτό μεγάλο ζήτημα.

«Το μόνο ουσιαστικό ζήτημα που πρόκειται είναι εάν θα επιτρέπεται μέσω του γάμου και η τεκνοθεσία. Επειδή αντιλαμβάνομαι τις προεκτάσεις αυτές, εγώ θα περιμένω να τοποθετηθώ όταν θα έρθει».

Ο Χάρης Μαμουλάκης μιλώντας για την επιστολική ψήφο είπε πως η κίνηση αυτή είναι προς την καλή κατεύθυνση καθώς νέοι άνθρωποι που μπορεί να δουλεύουν.

«Πρέπει να δούμε όλες τις διαστάσεις. Υπάρχει ένας ισόβαρός κίνδυνος όμως, το να μην υπάρχουν σημεία διαβλητότητος. Οτιδήποτε ταπεινώνει τη μεγάλη αποχή που βιώσαμε στις εκλογές βοηθά το πολιτικό σύστημα. Σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών νομίζω πως είναι μία τομή στα πλαίσια της δικαιοσύνης και ισοτιμίας των πολιτών».

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης είπε όπως το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ κάθε διευκόλυνσης του ψηφοφόρου για να συμμετέχεις τις εκλογές.

«Είμαστε υπέρ σε ό,τι διευκολύνει τους πολίτες. Είχαμε προτείνει στον κ. Μητσοτάκη πριν από τις εκλογές αλλά είπε πως δεν προλαβαίνουμε. Όσον αφορά τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, είμαστε θετικοί. Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο η τεκνοθεσία από παρένθετη μητέρα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ