Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ποιοι ΜΕΓΑ εμβολιαστικοί σταθμοί κλείνουν και ποιοι παραμένουν ανοιχτοί.

Ποιοι ΜΕΓΑ εμβολιαστικοί σταθμοί κλείνουν και ποιοι παραμένουν ανοιχτοί.

Επτά από τους δέκα ΜΕΓΑ εμβολιαστικούς σταθμούς θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Τα 7 ΜΕΓΑ που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι: «Προμηθέας», στο Περιστέρι, στη ΔΕΘ, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στα Χανιά,

Εκτός λειτουργίας τίθεται στην Κέρκυρα από 28.09.2021 ενώ έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των ΜΕΓΑ εμβολιαστικών σταθμών στο Ελληνικό και στη Ρόδο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση των επτά ΜΕΓΑ εμβολιαστικών κέντρων γίνεται μετά την είσοδο των ιδιωτών γιατρών που συμμετέχουν στο εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθέρια» από τον περασμένο Αύγουστο. Σήμερα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον γιατρό τους, προκειμένου να εμβολιάζονται ΔΩΡΕΑΝ στο ιατρείο του.

Στο δυναμικό της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν ενταχθεί ήδη 165 ιατροί και 14 πολυϊατρεία διενεργούν εμβολιασμούς.

Η δυναμικότητα του συστήματος την 01.10.2021 θα ξεπερνά τις 75.000 εμβολιασμούς τη μέρα, με δυνατότητα εντός 48 ωρών να αυξηθεί στις 140.000 εμβολιασμούς ημερησίως.

Σήμερα η Επιχείρηση «Ελευθερία» έχει ανεπτυγμένα σε 658 σημεία της χώρας 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα για 75.000 εμβολιασμούς ημερησίως.

Η δυναμικότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί και εντός 48 ωρών να αναπτυχθούν 2.800 εμβολιαστικά κέντρα, οπότε και η συνολική ημερήσια δυναμικότητα θα ξεπερνά τις 140.000 εμβολιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα 16 Σεπτεμβρίου λειτουργούν:

– 860 εμβολιαστικά κέντρα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,

– 480 εμβολιαστικά κέντρα στα Νοσοκομεία της χώρας

-και 160 στους μέγα εμβολιαστικούς σταθμούς.

Παράλληλα, αναπτύσσονται σε καθημερινή βάση 224 Κινητές Ομάδες για κατ’ οίκον εμβολιασμούς, 21 για εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και Ομάδες που εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, άστεγους, Ρομά, ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω δράσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και σε μεγάλους οργανισμούς.

Σήμερα,εργάζονται στα εμβολιαστικά μας κέντρα για τη διενέργεια εμβολιασμών σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι και από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση «Ελευθερία».