Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠοια είναι η Technoform από το Κιλκίς που εξαγόρασε η Sunlight

Ποια είναι η Technoform από το Κιλκίς που εξαγόρασε η Sunlight

Απασχολεί 45 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης, διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα σε έκταση 39 στρεμμάτων και κτιριακές εγκαταστάσεις 7.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει ισχυρό πελατολόγιο μεγάλες ελληνικές εταιρείες, ενώ είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015.

Ο λόγος για την εταιρεία Technoform (Τεχνοφόρμ A.E.) την οποία εξαγόρασε η Sunlight, μέλος του ομίλου Olympia (συμφερόντων Πάνου Γερμανού) με στόχο τις περαιτέρω συνέργειες αλλά και το «πάντρεμα» υπηρεσιών, τεχνογνωσίας και προϊόντων που αμφότερες δημιουργούν.

Μια σημαντική κίνηση από τη Sunlight που της δίνει προστιθέμενη αξία και ενισχύει το εκτόπισμά της, ενώ τονώνει περαιτέρω την εγχώρια βιομηχανία και μάλιστα σε μια ακριτική περιοχή της χώρας, όπως είναι το Κιλκίς.

Η εταιρεία Technoform ιδρύθηκε το 1998 στο Πεδινό Κιλκίς από τον Γεώργιο Δοκουζγιάννη ο οποίος παραμένει επικεφαλής έως σήμερα και έχει αναπτύξει μια αξιοσημείωτη πορεία έκτοτε. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών και μεταλλικών εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και την παραγωγή πλαστικών αντικειμένων.

Η Sunlight (φωτό οι εγκαταστάσεις στην Ξάνθη) ήδη ήταν πελάτης της Τεχνοφόρμ, αγοράζοντας συσκευασίες για να «ντύνει» τις μπαταρίες κάθε είδους και μεγέθους που δημιουργεί στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη, οπότε η κίνηση αυτή είναι στο πλαίσιο της περαιτέρω καθετοποίησης της λειτουργίας της.

Στόχος είναι η Τεχνοφόρμ να συνεχίζει να αναπτύσσεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, παράλληλα από τη σύνδεσή της με τον όμιλο Sunlight. Με την υποστήριξη της πολυεθνικής, η εταιρεία από το Κιλκίς θα υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πλάνο ώστε να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς, μέσω περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής.

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group Λάμπρο Μπίσαλα, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Technoform Γεώργιο Δοκουζγιάννη, και την Αντιπρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο Θεοδοσία Μαρκοπούλου, η οικογένεια των οποίων διατηρεί το 30% της εταιρείας. 

Η Τεχνοφόρμ διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα σε έκταση 39 στρεμμάτων και κτιριακές εγκαταστάσεις 7.000 τετραγωνικών μέτρων όπου αναπτύσσει τεχνολογίες γύρω από τις σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους και επενδύει συστηματικά σε εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.

H εταιρεία διαθέτει συνολικά δεκαεφτά κέντρα κατεργασιών CNC (φρέζες και τόρνους, εκ των οποίων τρεις φρέζες είναι πενταξονικές και οι τέσσερις τόρνοι οκταξονικοί). Για τις συναρμογές και την συντήρηση των καλουπιών χρησιμοποιεί έξι συμβατικές εργαλειομηχανές δύο ρεκτιφιέ, και δύο ηλεκτροδιάβρωση βυθίσεως.

Η παραγωγή των πλαστικών επιτυγχάνεται με δεκαεφτά πρέσες injection, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα διαμόρφωσης λαμαρίνας σε πέντε έκκεντρες κρουστικές πρέσες.

Πελατολόγιο και στόχοι μετά την εξαγορά

Το πελατολόγιο της Technoform είναι πλην των Sunlight και Sunlight Recycling, εταιρείες όπως Reycap, ELVIAL, Fiblran, Oxygen, ALSE, Αλουμύλ, MTH, MONBAT Batteries, Venter, Kostis Πλαστικά κ.α.  

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο CEO της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας δήλωσε μεταξύ άλλων πως «στη Sunlight Group επικεντρώνουμε το πρόγραμμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στη δημιουργία αξίας από την αυτόνομη ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουμε, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση της Sunlight σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το όραμά μας είναι να συνεχίσει η Technoform να αναπτύσσεται, ανεξάρτητα από τη σχέση της με τη Sunlight, επεκτείνοντας το πελατολόγιό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την υποστήριξη της Sunlight, η Technoform πρόκειται να υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πλάνο ώστε να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς, μέσω περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής.

Η παραμονή στην εταιρεία της οικογένειας Δοκουζγιάννη, και κυρίως της πολύ ελπιδοφόρας νέας γενιάς, μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Παράλληλα στηρίζουμε την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στο Κιλκίς, καθώς μόνο για το 2022 η Technoform σχεδιάζει να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 30%».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ