Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠοια βόμβα απειλεί την κυβέρνηση;

Ποια βόμβα απειλεί την κυβέρνηση;

Στο Μαξίμου, δεν σκέπτονται ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον Ανδρουλάκη. Για τον πρώτο θεωρούν ότι με την τακτική που εφαρμόζει και κάνοντας αντιπολίτευση με τους “θανάτους από την πανδημία”, δεν κερδίζει. Το αντίθετο. Μάλιστα εκτιμούν ότι στο δρόμο για το Συνέδριο, θα κυριαρχεί η εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου.

Όσο για τον δεύτερο απλά περιμένουν το πως θα κινηθεί. Θεωρούν ότι ακόμη δεν μπορεί να αποτυπωθεί η πραγματική του δυναμική. Για αυτό και θα αναμένουν τις δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν.

Όχι αυτές του πρώτου κύματος, που αναμένεται να καταγράφουν τσιμπημένο προς τα πάνω το ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτές του δεύτερου κύματος σε κανένα δίμηνο.

Ο μεγάλος …εφιάλτης της κυβέρνησης είναι ένας. Αυτός της ακρίβειας, που με τα όσα συμβαίνουν στην ενέργεια, δυναμιτίζουν την αγορά και μια σειρά από προιόντα τραβούν την ανηφόρα.

Για αυτό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητά τρόπους στήριξης της κοινωνίας, καθώς εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει ως ντόμινο στην αγορά ανατρέποντας το αφήγημα της κυβέρνησης για τις επιτυχίες της κυβέρνησης στην οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και ο κ. Σταικούρας γνωρίζουν ότι οι πολίτες ψηφίζουν με γνώμονα την τσέπη τους και όχι εάν ευημερούν οι αριθμοί.

Γιατί το δεύτερο μπορεί να λέει πολλά στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά η πραγματική οικονομία είναι αυτή που βιώνει ο πολίτης.

Η αλήθεια είναι ότι όποιος πάει στα καταστήματα μπορεί να καταλάβει ότι η ακρίβεια έχει περάσει πλέον στα ράφια.

Ο πρωθυπουργός ξέρει ότι μπορεί το “δώρο” και το κλίμα των εορτών να δώσει μια ανάσα, αλλά αυτή θα είναι πρόσκαιρη.

Για αυτό και δεν αποκλείεται στον προϋπολογισμό να ανακοινώσει μέτρα στήριξης, που ήθελε να τα πάει πιο πίσω. Μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το δημόσιο και για τους συνταξιούχους, περιορισμός του “χαρατσιού” του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό είναι μερικές από τις προτάσεις που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι.

Αυτονόητη θεωρείται η συνέχιση της στήριξης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος.

Το βέβαιο είναι ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να βιώσει η κοινωνία το διπλό εφιάλτη της πανδημίας και της οικονομίας

Για αυτό θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη επί του προϋπολογισμού. Για να δούμε, θα βγάλει νέες ειδήσεις…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ