Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKS"Ποδαρικό" με deal 420 εκατ. δολαρίων για την Μαρία Αγγελικούση

“Ποδαρικό” με deal 420 εκατ. δολαρίων για την Μαρία Αγγελικούση

Δυναμικά εισήλθε στη νέα χρονιά η MARAN GAS της Μαρίας Αγγελικούση αφού η ναυτιλιακή συμφώνησε με τα ναυπηγεία της Daewoo (DSME) για να κατασκευάσει ακόμα δύο πλοία στην Ν. Κορέα έναντι 420 εκατ. δολαρίων.

Ειδικότερα, η Maran Gas εξάσκησε το option που είχε στη διάθεσή της, από την προηγούμενη συμφωνία με τον όμιλο Daewoo που προέβλεπε την κατασκευή δύο συν δύο LNG carriers. Με την τελευταία συμφωνία ο στόλος της εταιρείας φτάνει τα 43 εν ενεργεία και ακόμα εννέα υπό ναυπήγηση. Τα δύο πρώτα αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2024 ενώ τα τελευταία δύο μέσα στο 2025.

Η Maran Gas Maritime είναι θυγατρική του Ομίλου Αγγελικούση, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στην Ελλάδα. Ο όμιλος λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της DSME, έχοντας παραγγείλει 114 πλοία από την πρώτη σύμβαση το 1994.

Υπενθυμίζεται πως ο Όμιλος υπέγραψε τον περασμένο Οκτώβριο και μνημόνιο συνεργασίας με την «Korea Eximbank». Η κορεατική τράπεζα θα χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις των εταιρειών του ομίλου σε πλοία φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία θα κατασκευαστούν σε κορεατικά ναυπηγεία. Τα εν λόγω πλοία θα χρησιμοποιούν διπλά καύσιμα (dual fuel) ή καύσιμο αμμονίας (ammonia fuel).

Για την συγκεκριμένη είδηση ενημερωθήκατε και από την στήλη “don’t even ask” του finupnews.gr.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ