Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Πλεύρης : Ήρθαμε προληπτικά και όχι για να μπουν νέα μέτρα στη...

Πλεύρης : Ήρθαμε προληπτικά και όχι για να μπουν νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

«Στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα». Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με υγειονομικούς που αντιτίθενται στο μέτρο της υποχρεωτικότητας δήλωσε:  «Η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί. Αλλά για τους υγειονομικούς και για όσους έχουν ευάλωτες ομάδες να τις φροντίζουν, η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και δημόσιας υγείας επικρατεί η δημόσια υγεία».

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑΒ, εκτός από τον κ. Πλεύρη και την κ. Γκάγκα, συμμετείχε το Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Νίκος Παπαυεσταθίου, οι διοικητές της 3η 2η  και 4ης  ΥΠΕ καθώς και διοικητές νοσοκομείων.

 Προσερχόμενος στη συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι έχουμε έρθει προληπτικά. Δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα. Είμαστε εδώ να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των νοσοκομείων όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα που θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή κι έχει να κάνει με την αύξηση των νοσηλειών και την αύξηση κρουσμάτων, και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κουβέντα για μέτρα»

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η στάση των αρνητών σε ό,τι αφορά το θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ανησυχούν και απευθυνόμαστε σ’ αυτούς και θέλουμε να τους πείσουμε. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που φαντάζονται διαφορετικά θέματα, οπότε εκεί προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο».