Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Σπουδαία εμφάνιση και πρόκριση με 4-0 επί της Μπότεφ

Παναθηναϊκός: Σπουδαία εμφάνιση και πρόκριση με 4-0 επί της Μπότεφ

Ο πιο πειστικός Παναθηναϊκός που μπορεί να θυμηθεί κανείς πολλούς μήνες τώρα, νίκησε τη Μπότεφ και στη Βουλγαρία, θριαμβεύοντας αυτή τη φορά 4-0 και σφράγισε την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League 2024/25. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο είναι σημαντικό ότι εμφανίστηκε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης από την πρώτη στιγμή με χαρακτήρα, γνωρίζοντας τι θέλει και πώς να το πάρει. Και το κατάφερε μάλιστα θεαματικά, παίζοντας με ουσία, σε ένα από τα μεγαλύτερα εκτός έδρας σκορ στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Επόμενος αντίπαλος για τους “πράσινους” στην ευρωπαϊκή εφετινή διαδρομή θα είναι ο Άγιαξ, στον 3ο προκριματικό του Europa League, που απέκλεισε με 3-1 τη Βοϊβοντίνα. Στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και στις 15 στο Άμστερνταμ.

Η περσινή ευρωπαϊκή πορεία του Άγιαξ σταμάτησε στους “16” του Conference League κόντρα στην Άστον Βίλα, ενώ νωρίτερα είχε παίξει στους ομίλους του Europa League με την ΑΕΚ (1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, 3-1 στο Άμστερνταμ).

Είναι κρίσιμο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού ότι είδε σήμερα (1/08) τους παίκτες του να βγάζουν στο γήπεδο καλά στοιχεία με διάθεση από την αρχή έως το τέλος. Παίζοντας άμεσο ποδόσφαιρο σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Κι ενώ οι μεταγραφές δεν έχουν ακόμη μπει στο σύνολό τους στην πρώτη γραμμή της ενδεκάδας. Ο Ίνγκασον έπαιξε βασικός, όμως ο Τετέ ξεκίνησε από τον πάγκο, όπως και ο Μαξίμοβιτς. Αναμένονται επίσης μεταγραφές στη θέση του εξτρέμ και του φορ, εφόσον φύγει ο Σπόραρ. Είναι επίσης ζήτημα εάν θα είναι έτοιμος ο Ιωαννίδης στον επόμενο γύρο.

Σε σπουδαίο βράδυ ο Τζούρισιτς, με εκπληκτική πάσα στον Μλαντένοβιτς η οποία μετατράπηκε σε ασίστ στον Γερεμέγεφ για το πρώτο γκολ του ματς στο 6′, αλλά και με δικό του σουτ που απέφερε το δεύτερο γκολ με κόντρα στον αμυντικό Ούγια στο 34′ και τελικά με ένα οριστικά και αμετάκλητα δικό του, το 0-3. στο πρώτο ημίχρονο, στο 45+2′.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού με καθαρό μυαλό είχαν το κουμάντο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, απειλήθηκαν σε ελάχιστες περιπτώσεις και επιβεβαίωσαν τα δεδομένα από το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή ότι ήταν με διαφορά καλύτερη ομάδα από τη Μπότεφ και θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερες φορές και στο ΟΑΚΑ, που έμεινε στο φτωχό 2-1.

Πολύτιμος και ο Γερμέγεφ που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι είναι επιθετικός της μίας επαφής, με τα γκολ του στο 6′ και στο 50′. Ταυτόχρονα εξαιρετικές οι τοποθετήσεις του Ίνγκασον που έχει φέρει σιγουριά στην αμυντική γραμμή. Για ακόμη μία φορά πολύ καλός και ο Τσέριν.

Ντεμπούτο του Τετέ στο 62′ αντί του Μαντσίνι. Ο Λημνιός φλέρταρε με το πέμπτο γκολ, όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Μπερνάτ. Το ίδιο συνέβη και όταν ο Σπόραρ βγήκε μόνος, με τον τερματοφύλακα της Μπότεφ να διώχνει. Και στις δύο περιπτώσεις οι φάσεις βγήκαν από κάθετες πάσες του Τετέ, ο οποίος είχε μεγάλη όρεξη.

Θετικό στοιχείο η εμφάνιση των ακραίων μπακ, Κώτσιρα και Μλαντένοβιτς, που μέτρησαν από μία ασίστ. Ο Μπακασέτας είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, σε στιγμή που ανέβηκε κοντά στην αντίπαλη περιοχή κάτι που δεν συμβαίνει συχνά καθώς ο προπονητής του ζητάει να παίρνει τη μπάλα χαμηλά πίσω από τη μεσαία γραμμή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ