Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Ποιος θα...φταίει τελικά;

Παναθηναϊκός: Ποιος θα…φταίει τελικά;

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Όταν αλλάζει ο προπονητής μίας ομάδας στη μέση της σεζόν χρειάζεται χρόνος, προκειμένου να βρει κώδικα επικοινωνίας με τους παίκτες του. Για εκείνους πάντως που υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν θα έπρεπε να απομακρυνθεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, την απάντηση είχε δώσει από μόνη της η τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού στους τελευταίους -όχι λίγους- αγώνες.

Πράγματι η αλλαγή προπονητή έχει πάντοτε ρίσκο, από την άλλη πάντως ήταν απαραίτητο ένα…σοκ ώστε να ξυπνήσει η ομάδα και να γυρίσει σελίδα. Συμβαίνει στις καλύτερες ποδοσφαιρικές οικογένειες, από την ημέρα που ανακαλύφθηκε το ποδόσφαιρο.

Πάμε σε αυτά που βρίσκονται μπροστά. Πρώτος αγώνας κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (14/1) κομβικό ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, δύσκολο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και στο τέλος του Ιανουαρίου επίσκεψη στην Τούμπα για ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Που σημαίνει πως από τις 10 έως τις 28 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι “παίζει τα ρέστα του” στη σεζόν. Για εκείνους που περίμεναν ότι δεν θα…ακουμπούσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς η ιδιοκτησία, στο ενδεχόμενο σενάριο της απώλειας βαθμών με αυτόν στον πάγκο, θα αναζητούνταν φταίχτες οπουδήποτε αλλού εκτός του σέρβου.

Ο Παναθηναϊκός πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, δεν έχει νικήσει σε κανένα από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη! Είτε ήταν καλύτερος είτε χειρότερος, στο τέλος δεν πανηγύρισε ποτέ! Με τον Γιοβάνοβιτς

Για τον Τερίμ, ενδεχόμενη πρόκριση επί του Ολυμπιακού σίγουρα θα του προσφέρει “πόντους”, ενώ το κυριακάτικο ντέρμπι στην OPAP Arena μπορεί να απογειώσει την ομάδα και τον ίδιο! Διότι πρόκειται για τη μοναδική έδρα στην οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει καν γκολ επί Γιοβάνοβιτς. Με νίκη θα αποσπαστεί 5 βαθμούς από την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας το 3/3 στο ξεκίνημά του νέου προπονητή (μετά τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό), βάζοντας τον Παναθηναϊκό κυριαρχικά στο ρόλο του φαβορί για το πρωτάθλημα.

Εάν βέβαια η ομάδα δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δύσκολου προγράμματος, τότε θα κατηγορηθούν και ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φατίχ Τερίμ. Εάν όμως οι “πράσινοι” διαπρέψουν, οι νίκες θα πιστωθούν στον Γιοβάνοβιτς “που έφτιαξε την ομάδα..”.

Πάμε πάλι, για να το εμπεδώσουμε. Εάν οι “πράσινοι” ηττηθούν, αυτά τα αποτελέσματα θα χρεωθούν στον τούρκο. Δεν τη λες, όσο να ναι, δίκαιη ως προσέγγιση, όμως εκείνο που έχει σημασία για όλους στην ομάδα πλέον είναι να αλλάξει η εικόνα της και να έρθουν τα καλά αποτελέσματα, μετά τις διαδοχικές ήττες και τις απογοητευτικές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Σοβαρό ερώτημα είναι πώς ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε αυτές τις μάχες. Γνωρίζαμε πως η άμυνά του χρειάζεται ενίσχυση. Παρ όλα αυτά θα μπει στο πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με τον Αράο πιθανότερο υποψήφιο στόπερ. Η απόκτηση κεντρικού αμυντικού δεν έχει ολοκληρωθεί, την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο και μετά από τόσο καιρό αυτό δεν μοιάζει κανονικό.

Πρόκειται για σοβαρή ολιγωρία που έχει ως συνέπεια να παίζει βασικός ο μέτριος Γέντβαϊ, ο Αράο δίπλα του στο κέντρο της άμυνας και οι Ρουμπέν – Ζέκα σε θέση αμυντικού μέσου. Να μην έχει δηλαδή ο Παναθηναϊκός στόπερ “αφεντικό” στην άμυνα και αναγκαστικά να αναδεικνύεται σε αυτό το ρόλο ένας που αποκτήθηκε για να αναβαθμιστεί η λειτουργία της μεσαίας γραμμής.

Κανείς μας δεν έχει ξεκάθαρη άποψη που πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες για την καθυστέρηση των μεταγραφών. Το ξέρουν μόνοι όσοι εργάζονται στα γραφεία της ΠΑΕ και μάλιστα δεν είναι απίθανο εάν ερωτηθούν να δώσουν διαφορετικές απαντήσεις.

Αφού προχώρησε η αλλαγή προπονητή θα έπρεπε πάντως να έχουν ήδη αποκτηθεί παίκτες καλοί για την ενδεκάδα. Προκειμένου να υποστηριχθεί η επιλογή του πάγκου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ