Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Ο Τερίμ έχασε μόνος του από τον ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έχασε μόνος του από τον ΠΑΟΚ!

Βαριέμαι τις αναλυτικές εισαγωγές μετά τα όχι καλά αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο, για τις ευθύνες όλων, την ατυχία, τη στατιστική, την κακοδαιμονία και ό,τι ακόμη σκέφτεται ο καθένας. Μία ημέρα λοιπόν μετά την εντός έδρας ήττα 3-2 του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο ότι ο Φατίχ Τερίμ έχασε μόνος του το ντέρμπι!

Πολύ απλά διότι, αποφάσισε να παίξει με σύστημα το οποίο ο Παναθηναϊκός δεν ακολουθεί ούτε στα διπλά της προπόνησης! Με 4-4-2, η τετράδα του οποίου στη μεσαία γραμμή δεν ήταν απλωμένη, αλλά με ρόμβο και μάλιστα με κόφτη τον Τσέριν! Τον Ρούμπεν Πέρεθ τον άφησε στον πάγκο…

Αυτή η σκέψη θα έστεκε εφόσον ξεκινούσε ο Παλάσιος στη δεξιά πλευρά. Τον άφησε όμως στον πάγκο, όπως και τον Βέρμπιτς. Για μία ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια βασίζει τις επιθέσεις της στα άκρα, εκτός αυτών των δύο, έμεινε και ο Μαντσίνι εκτός, όχι στον πάγκο αλλά στο σπίτι του!!

Η ποδοσφαιρική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Διότι σε αγώνα-τελικό, ο τούρκος προπονητής επέλεξε για πρώτη φορά σχήμα με δύο επιθετικούς, χωρίς εξτρέμ, με τέσσερις μέσους.

Ο Κώτσιρας στο “6”, οι Μπερνάρντ και Τσέριν δίπλα του και λίγο πιο μπροστά σαν εσωτερικοί μέσοι, ο Μπακασέτας 10άρι πίσω από τους Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Κι ενώ απουσίαζε για τον ΠΑΟΚ ο Μπάμπα από την αριστερή πλευρά, ο τούρκος επέλεξε να μην παίξει με εξτρέμ, μη εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του αντιπάλου του.

Εκτός όμως της επιθετικής αδυναμίας, ταυτόχρονα έγιναν πιο αδύναμα τα άκρα του Παναθηναϊκού και στην ανασταλτική λειτουργία, με αποτέλεσμα και τα τρία γκολ που δέχθηκε να προκύψουν από εκεί.

Όλα αυτά, κόντρα σε μία από τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα στην επιθετική μετάβαση (η άλλη είναι η ΑΕΚ), και μάλιστα με έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος κάθε φορά που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ να υστερεί στις δικές του αμυντικές επιστροφές.

Οι τρεις αλλαγές του Τερίμ, επανέφεραν στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα σε πιο φυσιολογικό σχηματισμό, όμως το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ την ανάγκασε να πάρει περισσότερα ρίσκα, με αποτέλεσμα πάλι να δημιουργούνται κενά.

Ο Τερίμ τζογάρει; Ρισκάρει επειδή γουστάρει; Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Σίγουρα πάντως μπέρδεψε τους παίκτες του, που έφυγαν ηττημένοι δεχόμενοι τρία γκολ εντός έδρας από έναν μέτριο ΠΑΟΚ…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ