Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι επιβίωσης!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι επιβίωσης!

Δεν είναι συνηθισμένο στο ελληνικό πρωτάθλημα ένα ντέρμπι “αιωνίων” να έχει χαρακτήρα επιβίωσης τόσο νωρίς, κι όμως συμβαίνει εφέτος για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Για τους “πράσινους”, ο προπονητής παίζει τη θέση του, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρειάζεται τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Όλα αυτά μόλις στην 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός σε κάθε περίπτωση θέλει να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Μπράγκα. Οι παίκτες των “ερυθρόλευκων” έπαιξαν την Πέμπτη στα… “κόκκινα” και αυτό είναι πάντα ένα ζήτημα. Να μπορέσει δηλαδή η ομάδα να επανέλθει μέσα σε τρία 24ωρα. Ο Μεντιλίμπαρ είναι καλός στη διαχείριση του ρόστερ, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με βεβαιότητα την ενδεκάδα του στο ΟΑΚΑ.

Εάν το ένα ματς, το ευρωπαϊκό ήταν Τετάρτη και το ντέρμπι την Κυριακή, τότε θα έπαιζε με τους ίδιους παίκτες. Είναι μεγάλο φυσικά το κίνητρο του Ολυμπιακού καθώς εάν νικήσει, θα απομακρυνθεί από τον Παναθηναϊκό. Η ισοπαλία βέβαια δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα διότι πρόκειται για εκτός έδρας ντέρμπι.

Είναι σημαντική η απουσία του Τσικίνιο από την αποστολή, εξαιτίας του τραυματισμού κόντρα στη Μπράγκα, καθώς από τα δικά του πόδια προκύπτει σε πολλές περιπτώσεις η δημιουργία στην επίθεση. Ο Ολιβέιρα και ο Στάμενιτς διεκδικούν τη θέση του. Με μικροενοχλήσεις αποχώρησε από το ματς με τη Μπράγκα και ο Γουίλιαν που έμεινε επίσης εκτός αποστολής.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στις μικρές ομάδες δυσκολεύεται περισσότερο. Στα ντέρμπι εμφανίζεται περισσότερο ανταγωνιστικός και υπάρχει εξήγηση. Σε αυτές τις μάχες οι παίκτες παίζουν περισσότερο και για τον εαυτό τους, ενώ οι προπονητές παίρνουν λιγότερα ρίσκα. Επίσης κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους ο Ντιέγκο Αλόνσο και οποιαδήποτε ομάδα…νομιμοποιείται να επιλέγει το παιχνίδι της άμυνας με κλειστούς χώρους, επιδιώκοντας αντεπιθέσεις.

Το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό είναι να ανταποκριθεί στην πίεση του Ολυμπιακού από τα πρώτα μέτρα του δικού του παιχνιδιού. Ο Μεντιλίμπαρ εάν έχει παρουσιάσει κάτι έως τώρα εφέτος είναι η πίεση ψηλά, η οποία οδηγεί στην ανάκτηση της κατοχής και τις άμεσες εκτελέσεις.

Για τον Παναθηναϊκό αυτό που έχει μεγάλη σημασία αυτή τη χρονική στιγμή είναι η κατάκτηση της νίκης περισσότερο και από την εμφάνιση, λόγω της βαθμολογικής σημασίας του ματς.

Η προσέγγιση του Αλόνσο μοιάζει να διατηρεί στο αρχικό σχήμα τον Μπακασέτα, με τον Ουναϊ να μένει στον πάγκο και τους Αράο και Τσέριν να συμπληρώνουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Οι Τετέ και Πελίστρι θα είναι στα άκρα της επίθεσης, με τον Ιωαννίδη να ξεκινά βασικός. Στο κέντρο της άμυνας ο Ίνγκασον είχε την Πέμπτη τον Σένκεφελντ στο πλευρό του, όμως τώρα θα επανέλθει ο Γέντβαϊ, ενώ δεξιά αναμένεται να επιστρέψει ο Μπάλντοκ.

Για τον προπονητή του Παναθηναϊκού αυτή μοιάζει να είναι η τελευταία ευκαιρία, προκειμένου να συνεχίσει στον “πράσινο” πάγκο. Εάν η εικόνα και το αποτέλεσμα δεν είναι καλά τότε θα “χαιρετήσει” γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, η αντικατάστασή του στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ακόμη κι αν νικήσει…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ