Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Η άμυνά του ξεπέρασε Ρεάλ, Μπάγερν και Παρί!

Παναθηναϊκός: Η άμυνά του ξεπέρασε Ρεάλ, Μπάγερν και Παρί!

Η νίκη του Παναθηναϊκού, 4-0 επί του ΟΦΗ, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Stoiximan Super League, του έδωσε τον άτυπο τίτλο του “πρωταθλητή χειμώνα“. Αυτό, από μόνο του ασφαλώς, δεν σημαίνει τίποτα καθώς και πέρυσι οι “πράσινοι” ήταν σε αυτό το σημείο πρώτοι στη βαθμολογία, όμως δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο πάντως που μπορεί να κάνει τη διαφορά έως το τέλος, είναι η εξαιρετική άμυνα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Καθώς ταυτόχρονα με την καλύτερη επίθεση με 36 γκολ παρουσιάζει και την καλύτερη άμυνα με 8 παθητικό. Mε την συνολική διαφορά στα υπέρ και κατά να είναι + 28 τέρματα, ενώ, για κάθε γκολ που δέχεται, πετυχαίνει 4,5! Νούμερα εντυπωσιακά.

Παράλληλα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους σε 7 από τις 13 αναμετρήσεις, που σημαίνει ότι η εστία των Λοντίγκιν και Μπρινιόλι, έχει παραβιαστεί λιγότερες από τις μισές, 6.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με 8 γκολ παθητικό σε 13 αναμετρήσεις, κατατάσσεται στις επτά κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μία αναλογία, μάλιστα, που σημαίνει ότι οι παίκτες του σέρβου τεχνικού δέχονται γκολ κάθε 1,6 παιχνίδια.

Με αυτό το παθητικό οι “πράσινοι” ξεπερνούν τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν που έχουν δεχθεί από 9 και την Παρί σεν Ζερμέν 11.

Συγκεκριμένα, πρώτη στη λίστα είναι η Νις, η οποία έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ σε 14 παιχνίδια στη Ligue 1. Δεύτερη, έρχεται η πρωτοπόρος της Eredivisie, Aΐντχόφεν, με 6 γκολ παθητικό σε 14 αγώνες.
Ενώ, ΦΚ Σερίφ Τιράσπολ και Πέτροκουμπ σε Μολδαβία “συγκατοικούν” με την Ίντερ έχοντας δεχθεί 7 γκολ σε 14 αγώνες αντίστοιχα και οι τρεις ομάδες.
Με την ολλανδική, ΑΖ Άλκμααρ, να έπεται ως έκτη, με 7 γκολ παθητικό, έχοντας, όμως, 1 ματς λιγότερο (13 παιχνίδια).

Επίσης 8 γκολ έχει δεχθεί και η Μακάμπι Χάϊφα στο πρωτάθλημα, με την οποία ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να διεκδικήσει την 3η θέση που οδηγεί στο Κόνφερεν Λιγκ, όμως το ρεκόρ της Χάϊφα είναι σε πολύ λιγότερα παιχνίδια, καθώς το πρωτάθλημα του Ισραήλ έχει βρίσκεται μόλις στις 6 αγωνιστικές.

Υπάρχουν βέβαια ομάδες με μικρότερο παθητικό τερμάτων, όμως βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο συγκριτικά με τις υπόλοιπες Λίγκες της Ευρώπης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ