Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Εμφατική νίκη 3-0 στις Σέρρες!

Παναθηναϊκός: Εμφατική νίκη 3-0 στις Σέρρες!

Ο Παναθηναϊκός, που είχε μάθει τους φίλους του να τον βλέπουν να παλεύει κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες, για να φτάσει με την ψυχή στο στόμα κάθε φορά στη νίκη, δεν υπάρχει πλέον. Αυτός ο…μίζερος Παναθηναϊκός του παρελθόντος, έχει αφήσει τη θέση του σε μία νέα εκδοχή ομάδας του, η οποία ξέρει από το πρώτο λεπτό τι ζητάει και πώς να το πάρει.

Στις Σέρρες, για να φτάσει στη νίκη 3-0, έκανε αυτό που έπρεπε, με άψογη διαχείριση από τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος ρίσκαρε και δικαιώθηκε, με 8 αλλαγές στο αρχικό σχήμα! Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε ο Μπερνάρ, ενώ ο Κώτσιρας που πέρασε στο δεύτερο μέρος, ως εσωτερικός μέσος, δικαίωσε ξανά τον τούρκο προπονητή, ο οποίος βλέπει πόσο χρειάζεται η ομάδα δυνατό κέντρο, που βασίστηκε στους Βιλένα -Ζέκα.

Ο Παναθηναϊκός είχε στις Σέρρες μία πολύ σοβαρή εμφάνιση και επιβεβαίωσε το – πριν το παιχνίδι- ποσοστό της αποτελεσματικότητάς του, χάρη στο οποίο βρίσκει γκολ ανά 5,2 τελικές προσπάθειες. Από τις επτά τελικές εντός εστίας οι τρεις έγιναν γκολ.

Ο Πανσερραϊκός είχε σοκράρει και στα 6 παιχνίδια που είχε δώσει μέσα στο 2024, έχοντας μετρήσει 10 γκολ. Είχε δοκάρι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ντανκερλούϊ, αλλά έμεινε εκεί.

Ο Φατίχ Τερίμ φράσκαρε λοιπόν την ενδεκάδα με εκτεταμένο ροτέϊσον, αφήνοντας όχι απλά στον πάγκο αλλά και εκτός αποστολής πολλούς βασικούς παίκτες. Μετά το τέλος ο τούρκος προπονητής δήλωσε: “Εκτός από το αποτέλεσμα, μου άρεσε ο τρόπος που έπαιξαν οι παίκτες μου. Όπως έπρεπε. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερο. Μετά από έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό, έπρεπε να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση”.

Ο Ζέκα, βασικός για δεύτερη φορά, αποτέλεσε το δείγμα της εμπιστοσύνης του προπονητή του Παναθηναϊκού σε παίκτες που δεν είχαν την ίδια μεταχείριση από τον Γιοβάνοβιτς.

Στην τρίτη στημένη μπάλα ο Βέρμπιτς με κεφαλιά μόλις στο 8‘ έγραψε με κεφαλιά το 0-1, βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Τρίπολη.

Ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Σπόραρ, Μπερνάρ, και τελικά από εξαιρετικό σουτ του Παλάσιος οι “πράσινοι” έγραψαν το 0-2 στο 32′. Ο Τερίμ ενθουσιάστηκε από τον τρόπο που σκόραρε ο εξτρέμ του, καθώς νωρίτερα του είχε δώσει οδηγίες για τον τρόπο που θέλει να κινείται στο παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστική η πίεση και η αποτελεσματικότητα αυτής και μάλιστα από παίκτες που δεν αποτελούν πρώτη επιλογή. Με τους Μπερνάρ και Βιλένα να κάνουν ουσιαστική δουλειά μεσοεπιθετικά.

Επίσης οι “πράσινοι” εκμεταλλεύονται πλέον το βάθος τους στο ρόστερ, με τον Γερμέγιεφ να σκοράρει, έστω από σπόντα, σε σουτ του Μαντσίνι, στις καθυστερήσεις.

Το πέρασμα του Παναθηναίκού από τις Σέρρες, με τον τρόπο που έγινε, επιβεβαίωσε το χαρακτήρα που έχει αποκτήσει η ομάδα μετά την αλλαγή προπονητή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ