Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Εμφατική επικράτηση 4-0 επί του ΟΦΗ

Παναθηναϊκός: Εμφατική επικράτηση 4-0 επί του ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να επιστρέψει στς νίκες, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες σε Ισπανία και Θεσσαλονίκη, για την 5η αγωνιστική του Europa και τη 12η της Super League, και το κατάφερε με πειστική εμφάνιση και εμφατικό τρόπο επικρατώντας του ΟΦΗ 4-0.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει νικήσει ποτέ τον ΟΦΗ ως προπονητής του Παναθηναϊκού και το έκανε σήμερα (3/12) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με την ομάδα του να αποδίδει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι εφέτος με πολλά γκολ στο πρωτάθλημα, όπως το έχει κάνει με τις πεντάρες κόντρα σε Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό.

Η νίκη αυτή δείχνει ότι άφησε πίσω την ήττα από τον Άρη, αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα τον ΟΦΗ, παρά την κούραση της Πέμπτης. Φαίνεται επίσης ότι αντέχει τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτός ο αγώνας επιβεβαίωνει ξανά ότι έχει εγκράτεια και μπορεί να περιμένει να του βγει το πλάνο.

Ο σέρβος προπονητής είπε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: “Ο ΟΦΗ είναι μία πολύ καλή ομάδα, που δεν έχει τα αποτελέσματα που αναολογούν στα παιχνίδια που κάνει. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε τιμωρήσει. Η σοβαρότητα μας χαρακτήριζε όταν δεν είχαμε τη μπάλα, όπως και η πολύ μεγάλη υπομονή όταν την είχαμε. Ήταν ένα καλό δικό μας παιχνίδι”.

Από το 60′ και μετά ο Παναθηναϊκός κυράρχησε και βρήκε δεύτερο γκολ με τον Αϊτόρ στο 61′, ευκαιρίες με τον κορυφαίο Ιωαννίδη, καλή εμφάνιση από τον Βιλένα που ήταν από τους καλύτερους στο ματς και τρίτο γκολ από τον Παλάσιος στο 69′.

Οι “πράσινοι” ήθελαν να διατηρήσουν το προβάδισμα στη βαθμολογία, με το σέρβο προπονητή να επιλέγει ενδεκάδα με τέσερις αλλαγές στο ξεκίνημα, σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης στην Ισπανία με τη Βιγιαρεάλ και επτά σε σχέση με τον Άρη.

Η μεσαία γραμμή είχε δύο νέα πρόσωπα μαζί μετά από καιρό με Βιλένα και Τζούρισιτς μαζί.

Το καλό κλίμα στην ομάδα αποτυπώθηκε ξανά όταν ο Φώτης Ιωαννίδης πήρε τη μπάλα στα χέρια αμέσως μετά τον καταλογισμό του πέναλτι στο 34‘, παρά το χαμένο δικό του στην Ισπανία. Ο έλληνας επιθετικός είχε 7/7 πριν τη Βιγιαρεάλ και σκόραρε με πλασέ στο κέντρο για το 1-0, συνεχίζοντας να δίνει λύσεις με το 4ο δικό του γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο ίδιος μετέτρεψε την νίκη σε θρίαμβο, 4-0, με γκολ στις καθυστερήσεις από βολέ-ασίστ του Λοντίγκιν.

Ο Ιωαννίδης είναι ο κορυφαίος φορ του πρωταθλήματος, διότι σε κάθε παιχνίδι αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων σε κάθε αντίπαλη άμυνα.

“Βγάλαμε όλα τα καλά στοιχεία που έχει η ομάδα μας. Ξέραμε ότι ο ΟΦΗ είναι καλή ομάδα. Είχαμε υπομονή και άμεσο ποδόσφαιρο κάποιες στιγμές. Έχουμε τρομερή ανάλυση από το τιμ για κάθε αντίπαλο και προσπαθώ να βελτιώνομαι. Είχαμε πει με τον Λοντίγκιν να με βρει απευθείας σε αντεπίθεση. Μπορεί να το κάνει το ίδιο δυνατά με το χέρι και το πόδι. Μου έστειλε τη μπάλα όμως εγώ πρώτα βρήκα το δοκάρι πριν σκοράρω, για να δώσω ασίστ στον εαυτό μου”, τελείωσε τις δηλώσεις του ο επιθετικός του Παναθηναϊκού χαριτολογώντας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν διαφορετική για τον Παναθηναϊκό που δεν άφησε περιθώρια στη μεσαία γραμμή και πίεση παντού.

Με τη σημερινή τους νίκη οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβηκαν στους 31 βαθμούς και είναι πλέον τρεις βαθμούς μακριά από Ολυμπιακό που έφερε ισοπαλία στο Βόλο 2-2. Η ΑΕΚ παίζει αύριο με τον Άρη και ο ΠΑΟΚ με τη Λαμία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ