Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Δύο πρόσωπα και ήττα 3-2 στη Βιγιαρεάλ

Παναθηναϊκός: Δύο πρόσωπα και ήττα 3-2 στη Βιγιαρεάλ

Ένας Παναθηναϊκός διπρόσωπος, με διαφορετική εικόνα σε κάθε ημίχρονο, ενώ βρέθηκε να χάνει 3-0 στο 47′, έγινε ανταγωνιστικός για περισσότερο από 30 λεπτά στο τελευταίο διάστημα του αγώνα στην Ισπανία και θα μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία από την έδρα της Βιγιαρεάλ, όμως έμεινε τελικά στην ήττα, 3-2.

Το “τριφύλλι” στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική του Europa League, έκανε τεράστια προσπάθεια, για να φέρει το ματς στα ίσια και να πάρει βαθμό. Αφού ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Αϊτόρ, ο Ιωαννίδης έχασε το πρώτο του πέναλτι αλλά ο Παλάσιος σκοράρε στην ίδια φάση στο 67′, μειώνοντας σε 3-1. Από εκείνο το σημείο η ομάδα βρήκε την ψυχολογία και έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην κατάκτηση της ισοπαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο πάντως οι “πράσινοι” μπορούσαν να υποστούν πολλά χειρότερα, ακόμη και από το 0-2. Το πρώτο γκολ της βραδιάς, του Μπαένα για το 1-0 στο 29′, ήταν ίδιο με εκείνο του Φώτη Ιωαννίδη στο ΟΑΚΑ κόντρα στο “κίτρινο υποβρύχιο”, σε μία χρονική στιγμή που η ελληνική ομάδα είχε ισορροπήσει. Σε μία φάση που μοιάζει με αρκετές που ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί γκολ εφέτος, από την αριστερή πλευρά της άμυνάς του.

Η ψυχολογία ασφαλώς παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε στην πρώτη φορά που η μπάλα γύρισε από τους αμυντικούς στον Μπρινιόλι και ο ιταλός, με το ματς στο 0-0, λίγο έλλειψε να κάνει ξανά μεγάλο λάθος, όπως στο γήπεδο του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα πενάλεπτο δέχθηκε και δεύτερο γκολ, με εξαιρετική προσποίηση και σουτ του Κομεσάνια, πληρώνοντας τις κακές αμυντικές αντιδράσεις του. Στο 34’, με τον Μοράλες να γυρίζει προς τα έξω στον Κομεσάνια, ο οποίος σούταερ εκεί που ο Μπρινιόλι δεν μπορούσε να αντιδράσει, κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν διαφορετικός και έδειξε ότι αδίκησε τον εαυτό του εξαιτίας των λαθών του. Έβγαλε σπουδαία αντίδραση και έδειχνε ότι δεν θα συμβιβαστεί με την ήττα.

Ο Αράο πάντως έδωσε συνέχεια στα λάθη, γλιστρώντας έξω από την περιοχή με τον Μπαένα να του κλέβει τη μπάλα, πασάροντας στον Μοράλες που νίκησε τον Μπρινιόλι, κάνοντας το 3-0 μόλις στο 47’!

Ο Ιωαννίδης από την ώρα που πέρασε στον αγώνα, στο 60′ αντί του Σπόραρ,άλλαξε το ρυθμό του παιχνιδιού της ομάδας του, αποδεικνύοντας ότι η απουσία του από την ενδεκάδα στοιχίζει.

Με την χρήση VAR, ο διαιτητής Κρούζλιακ καταλόγισε πέναλτι του Μπαένα στον Αϊτόρ, ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Παλάσιος πήρε το… ριμπάουντ και με νέα προσπάθεια μείωσε σε 3-1 στο 66′!

Ο Αϊτόρ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 70’, να μειώσει σε 3-2, καθώς μετά από ατομική ενέργεια και γύρισμα του Ιωαννίδη, ο ισπανός σούταρε μόνος από το ύψος του πέναλτι άστοχα.

Ο Παναθηναίκός βρήκε τελικά δεύτερο γκολ στο 81ο λεπτό, από την πολύ καλή μπαλιά του Βιλένα στον χώρο για τον Ιωαννίδη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, και πλάσαρε τον Ρέινα, μειώνοντας σε 3-2.

Ο Παναθηναϊκός είδε στο φινάλε της αναμέτρησης τον Μπρινιόλι να πραγματοποιεί τριπλή επέμβαση, όμως ο Ιωαννίδης λίγο πριν τη λήξη είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στον “τελικό” της τελευταίας αγωνιστικής με τη Μακάμπι Χάϊφα ο Παναθηναϊκός με τέτοια εμφάνιση δύσκολα θα χάσει την 3η θέση και την πρόκριση στην ενδιάμεση φάση του Conference League. Δεν ξέρει βέβαια ακόμη εάν θα του αρκεί η ισοπαλία καθώς εκκρεμεί ο αγώνας την επόμενης εβδομάδας (6/12) της Βιγιαρεάλ με τη Μακάμπι Χάϊφα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ