Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Αυτοκτόνησε ξανά εντός έδρας, 1-1 με την Κηφισιά!

Παναθηναϊκός: Αυτοκτόνησε ξανά εντός έδρας, 1-1 με την Κηφισιά!

Ένας προβληματικός Παναθηναϊκός, ξανά, χωρίς ίχνος βελτίωσης μετά την κακή του εικόνα που δεν του στοίχησε πάντως τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά την Κηφισιά, μένοντας στο 1-1.

Οι “πράσινοι” γκέλαραν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στη Stoiximan Super League, μετά το 2-2 με τη Λαμία, απέναντι σε μία Κηφισιά η οποία τους δυσκόλεψε αφάνταστα, προκαλώντας εκνευρισμό στους παίκτες και την εξέδρα.

Η Κηφισιά θα μπορούσε μάλιστα και να νικήσει, με τις φάσεις στις οποίες απείλησε στο τελευταίο 20λεπτο στις αντεπιθέσεις. Μέτρησε άλλωστε 13 τελικές οι 7 εντός εστίας, με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει με 15 συνολικά, μόλις τις 4 εντός τέρματος.

Πολύ κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, χωρίς να είναι καθαρό το αγωνιστικό σκεπτικό, ο οποίος δεν παρουσίασε ένα καλό διάστημα στο ματς. Περισσότερο και από τη γκέλα, εκείνο που προβληματίζει είναι η κακή του εικόνα, κόντρα σε ομάδα με μικρή δυναμικότητα.

Το θρίλερ ήταν το μοναδικό σενάριο που ούτε χρειαζόταν ούτε ήθελε ο Παναθηναϊκός, όμως δεν το απέφυγε για ακόμη μία φορά στη Λεωφόρο. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν με ισοπαλία, εξαιτίας και της αποβολής του Σένκενφελντ στο 64′, η οποία αποσυντόνισε εντελώς τους υπόλοιπους.

Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να διαχειριστεί την κούραση από την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο κύπελλο που κρίθηκε στα πέναλτι. Ο Φατίχ Τερίμ προσχώρησε σε αλλαγές, ενώ είχε και αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών.

Αυτές δεν είναι δικαιολογίες αλλά η πραγματικότητα, όμως η εικόνα των παικτών δεν ήταν αυτή που ήθελε ο προπονητής τους και ο κόσμος.  

Ο Δημήτρης Λημνιός ξεκίνησε πρώτη φορά βασικός ενώ θέση στο αρχικό σχήμα πήραν και οι Σένκεφελντ, Λοντίγκιν, Ιωαννίδης.

Ο Ιωαννίδης έδειξε λοιπόν για ακόμη μία φορά πόσες “δουλειές” μπορεί να προσφέρει επιθετικά, βρίσκοντας με κάθετη πάσα τον Παλάσιος ο οποίος με διαγώνιο σουτ σκόραρε στο 37′, για το 1-0.

Οι “πράσινοι” σε επαναλαμβανόμενες σετ επιθέσεις, καθώς οι φιλοξενούμενοι τους περίμεναν με σχηματισμό πολυπρόσωπης άμυνας, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αναζητώντας δεύτερο γκολ προκειμένου να εξαφανίσουν τις ελπίδες της Κηφισιάς, χωρίς πάντως να βρίσκουν ρυθμό.

Το πέτυχαν ξανά με τον Παλάσιος, από πάσα του Λημνιού, όμως το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάϊντ. Λίγο αργότερα, στο 64′, ο Σένκενφελντ αποβλήθηκε αφού βρήκε με το πόδι ψηλά τον Τετέϊ στο κεφάλι.

Η αντίδραση του Φατίχ Τερίμ, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε κάνει αλλαγές, ήταν να περάσει τον Ούγκο στη θέση του Ρούμπεν, προκειμένου να έχει δύο στόπερ.

Στην εκτέλεση του φάουλ η Κηφισιά είχε μεγάλη ευκαιρια να ισοφαρίσει και από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Αράο πέτυχε αυτογκολ στην προσπάθειά του να διώξει, στο σουτ του Μιλίσεβιτς, στο 68′.

Ο Φατίχ Τερίμ είπε για τη νέα γκέλα: “Αυτό που έπρεπε να κάνουμε καλύτερα είναι να μείνουμε με έντεκα άτομα στο γήπεδο. Όλα ήταν ωραία βρήκαμε το γκολ που θέλαμε παίζαμε στο μισό γήπεδο την Κηφισιά. Μείναμε με 10 δεχθήκαμε το γκολ και όταν συμβαίνουν τόσα άσχημα πράγματα ταυτόχρονα δε μπορείς να κάνεις πολλά.

Ρισκάραμε αρκετά επειδή θέλαμε να νικήσουμε, είμαστε στεναχωρημένοι που χάνουμε τους πόντους και το πλεονέκτημα, όλα αυτά που έχουμε χάσει πρέπει να δουλέψουμε για να τα διορθώσουμε
“.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να διεκδικήσει τη νίκη με παίκτη λιγότερο στην τελευταία μισή ώρα, όμως η Κηφισιά όσο περνούσε η ώρα πίεζε περισσότερο, απέναντι στους σοκαρισμένους παίκτες των γηπεδούχων μετά την αποβολή και την ισοφάριση.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 85′ με τον Ιωαννίδη το σουτ του οποίου σταμάτησε στον Αναγνωστόπουλο που έκανε σωστή έξοδο από το τέρμα.

Στις καθυστερήσεις ο Ούγκο έσωσε τον Παναθηναϊκό από δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση και το πλασέ του Μπιφουμά.

Ο Παναθηναϊκός σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος πέταξε τέσσερις βαθμούς κόντρα σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Εάν δεν νικήσει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τον Άρη την Τετάρτη, τρίτη συνεχόμενο στη Λεωφόρο, θα μπορεί κανείς να μιλήσει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ