Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠέδρο Μαρτίνς ο ήσυχος μαέστρος...

Πέδρο Μαρτίνς ο ήσυχος μαέστρος…

Εάν τον γνωρίσεις, θεωρείς πως είναι ο πιο ήρεμος άνθρωπος που έχεις μιλήσει μαζί του για ποδόσφαιρο. Συζητά τις ιδέες του χωρίς ίχνος επιβολής και ακούει κάθε σκέψη των υπολοίπων, δίχως να υιοθετεί τη στάση του παντογνώστη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την ημέρα που έβαλε τα ρούχα της δουλειάς στον Ολυμπιακό πέρασε τη δική του φιλοσοφία νίκης, χωρίς υπερβολές. Επαγγελματίας με κάθε καλό χαρακτηριστικό, βελτιώνει τους παίκτες του περνώντας στην ομάδα ηρεμία. Καθώς άπαντες διαπιστώνουν ότι είναι δίκαιος και αδιαπραγμάτευτος ταυτόχρονα στα σχέδιά του, με αφοσίωση στη δουλειά του.

Τα αποτελέσματα τον έχουν δικαιώσει, ακόμη περισσότερο ωστόσο η φιλοσοφία που έχει περάσει στον Ολυμπιακό. Ο οποίος συμπεριφέρεται αγωνιστικά πάντοτε ανταποκρινόμενος στο μέγεθός του.

Οι παίκτες του τον σέβονται και εκείνος το ίδιο. Πέρασαν ακριβώς 4 χρόνια από την ημέρα που Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς. Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 4 χρόνια. Πριν 1461 ημέρες. Μια από τις πλέον επιτυχημένες επιλογές που έχει κάνει ποτέ ο σύλλογος. Μια συνύπαρξη που πέρασε δυσκολίες και στιγμές έντασης, αλλά που στο τέλος της ημέρας, οδήγησε τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή, στους τίτλους, στους ομίλους του Champions League, στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών, στην κυριαρχία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι πάντα φιλικός, απαντά σε κάθε φίλο της ομάδας που μπορεί να τον συναντήσει τυχαία, έχει καλή διάθεση και πολιτισμό. Για όλα αυτά και πολλά ακόμη, για πρώτη φορά στα χρονικά, στηρίχθηκε προπονητής που δεν πήρε τον τίτλο. Το αποτέλεσμα, εντυπωσιακό. Ο Ολυμπιακός κατάκτησε τα επόμενα δύο πρωταθλήματα και οδεύει για το τρίτο συνεχόμενο.

Επίσης έσπασε το ρεκόρ αγώνων στον πάγκο του Ολυμπιακού, έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στους “ερυθρόλευκους”, έφτασε να έχει κοουτσάρει σε συνολικά 210 παιχνίδια, καταγράφοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα: 139 νίκες, 37 ισοπαλίες, 34 ήττες, με 404-161 γκολ!

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ