Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠάπας Φραγκίσκος: Η Μεσόγειος δεν θα πρέπει να γίνει τάφος

Πάπας Φραγκίσκος: Η Μεσόγειος δεν θα πρέπει να γίνει τάφος

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του να γίνουν τα πάντα ώστε οι μετανάστες να μην χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

«Το όνειρο και η πρόκληση είναι να μπορέσει η Μεσόγειος να ανακτήσει την κλίση της, που έγκειται στο να είναι ένα εργαστήριο πολιτισμού και ειρήνης», δήλωσε ο Φραγκίσκος κατά τη σημερινή εβδομαδιαία γενική ακρόαση. 

«Η Μεσόγειος είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και μια κοιτίδα ζωής. Δεν μπορεί να είναι ανεκτό το γεγονός ότι έχει γίνει ένας τάφος ούτε θα πρέπει να είναι τόπος σύγκρουσης», πρόσθεσε.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 2.350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν εξαφανισθεί φέτος στη Μεσόγειο, οι περισσότεροι στο κεντρικό τμήμα της ανάμεσα στη βόρεια Αφρική και την Ιταλία.

«Η Μεσόγειος Θάλασσα είναι το εντελώς αντίθετο της σύγκρουσης μεταξύ πολιτισμών, του πολέμου, της διακίνησης ανθρώπων», δήλωσε ο πάπας. «Είναι ένα μέσο επικοινωνίας ανάμεσα στην Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη, ανάμεσα στο βορρά και το νότο, την ανατολή και τη δύση, ανάμεσα σε πρόσωπα και πολιτισμούς, λαούς και γλώσσες, φιλοσοφίες και θρησκείες», υπογράμμισε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ