Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ στόχος της Eurobank να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη

Ο στόχος της Eurobank να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη

Η Eurobank έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια στη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, καθώς φέτος, γίνεται η πρώτη ελληνική τράπεζα που κατεβάζει τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ από του χρόνου αυτός ο δείκτης θα κυμαίνεται κοντά στο μέσο Ευρωπαϊκό όρο. Αυτό τόνισαν κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας, τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος Φωκίων Καραβίας, όσο και ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς.

Η Eurobank, μετά την εξυγίανση του ισολογισμού της, προχωρά στο μετασχηματισμό της που θα την καταστήσει, όπως σημειώνεται, πιο αποτελεσματική, πιο γρήγορη, πιο φιλική, αξιοποιώντας και ως ευκαιρία και τις αλλαγές που φέρνει η πανδημία.

«Ο πυρήνας της επιχειρηματικής στόχευσης της Eurobank είναι να συμβάλει στη μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη, να στηρίξει τους πελάτες της, τα νοικοκυριά και, προπάντων, τις επιχειρήσεις καθώς και να επεκτείνει με δυναμικό και υγιή τρόπο τις εργασίες της», υπογράμμισε ο Φωκίων Καραβίας, προσθέτοντας μάλιστα πως ο στόχος της τράπεζας είναι «να μετουσιώσουμε σε πράξη τη σταθερή αναφορά μας στη Eurobank ως Τράπεζα της Ανάπτυξης».

Άλλωστε, επικρατεί αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Ζανιάς, φαίνεται πως σταδιακά η χώρα μεταβαίνει από μια σειρά «κακών» ή «μέτριων» ετών σε μια σειρά «καλών ετών», για μια σειρά από λόγους. «Οι θετικές προοπτικές σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για την ελληνική οικονομία ενισχύονται σημαντικά», είπε ο κ. Ζανιάς.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν οι διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου. Η οργανική και μη οργανική επέκτασή του αποτελεί βασικό πυλώνα της επιχειρηματικής στρατηγικής, όχι μόνον επειδή στηρίζουν σταθερά τα αποτελέσματά του, αλλά και επειδή αποτελούν συστατικό του διαφοροποιημένου μοντέλου της τράπεζας. «Είμαστε η μόνη ελληνική τράπεζα με ουσιαστική παρουσία στη γεωγραφική μας περιφέρεια, πρόσθεσε, δίνοντας έμφαση στην αγορά σημαντικού ποσοστού των μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, που αποτελεί πρώτη κίνηση επέκτασης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εκτός συνόρων μετά από 15 χρόνια», ανέφερε ο κ. Καραβίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ