Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑΟ ρόλος των δήμων στην επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στη...

Ο ρόλος των δήμων στην επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στη συνάντηση ΚΕΔΕ-υφ. Υγείας

Τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να έχουν οι δήμοι στην κοινωνική επανένταξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά και των εξαρτημένων ατόμων συζήτησε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τον πρόεδρο της, δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος, στο πλαίσιο της επικείμενης ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο να παρέχει στους εκπροσώπους των δημάρχων το περίγραμμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Υγείας εστίασε στην ανάγκη συμπόρευσης και συνέργειας με τους δήμους. Οι δήμοι έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική επανένταξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά και των εξαρτημένων ατόμων.

Επισήμανε την ιδιαίτερη συμβολή των Κέντρων Πρόληψης και των εργαζομένων σε αυτά, που σε συνεργασία με τους δήμους, τόσα χρόνια, παρέχουν ουσιαστικότατες υπηρεσίες, αλλά και την αναγκαία αναδιαμόρφωση του χώρου, με την πρόληψη να εντάσσεται στον ενιαίο φορέα πρόληψης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων.

Από την ΚΕΔΕ δόθηκε στον υφυπουργό αναμνηστικό δώρο με τη δραχμή από τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.