Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Παναθηναϊκός...έμαθε να κερδίζει!

Ο Παναθηναϊκός…έμαθε να κερδίζει!

Δεν μπορείς να πες πως έχουν περάσει…ατελείωτοι μήνες, όμως η εικόνα του Παναθηναϊκού έχει αλλάξει! Για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν πρόκειται για μία απλή διαφοροποίηση αλλά για…μετάλλαξη!

Ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ μπαίνει για να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα, με χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση. Το έδειξε ξανά στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, στο “σπίτι” ενός εκ των φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως λογίζεται αυτή την ώρα ο ΠΑΟΚ.

Μέσα στην Τούμπα, όπου ο “δικέφαλος” εμφανίζεται πανίσχυρος και όχι απλά ανταγωνιστικός αλλά -στη θεωρία- ξεκινάει έχοντας τη συνθήκη του αήττητου ως δεδομένη, οι “πράσινοι” σταμάτησαν το εφετινό αήττητο του ΠΑΟΚ και επέστρεψαν στην Αθήνα με την ψυχολογία στα ύψη.

Είναι σημαντικό να σκεφτεί κανείς ότι οι παίκτες του Τερίμ και ο ίδιος ο τούρκος προπονητής πέρασαν με νίκη από το πρώτο παιχνίδι σε αυτό το ζευγάρι των ημιτελικών, χωρίς να έχουν συντηρητική προσέγγιση. Ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων μηνών θα έμπαινε στο ματς με τη φιλοσοφία “να μην ηττηθούμε, διότι έχουμε τη ρεβάνς στη Λεωφόρο”. Ο τωρινός Παναθηναϊκός αρχίζει κάθε αγώνα για να σκοράρει και να νικήσει. Τελεία, παράγραφος.

Το σχέδιο του Τερίμ βγήκε. Το πλάνο που διάλεξε έσβησε τα ατού του ΠΑΟΚ, γι΄αυτό οι Θεσσαλονικείς είχαν σε όλο το παιχνίδι 3 ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων η μια στο 75′ και η δεύτερη στις καθυστερήσεις με το σουτ του Μεϊτέ στο δοκάρι. Οι “πράσινοι” εκτός του γκολ, είχαν και ευκαιρίες με τους Μπερνάρ, Αράο, Σπόραρ, Κώτσιρα για να σκοράρουν περισσότερα γκολ.

Δεν είναι λίγο και αξίζει να επισημανθεί. Ο Παναθηναϊκός με τη διαχείριση του Φατίχ Τερίμ, σε μήνα με πολλά ντέρμπι και ταυτόχρονα αρκετούς τραυματισμούς, κατάφερε να βρίσκεται κοντά στον τελικό του κυπέλλου, όπως και σε απόσταση βολής από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Μετά την ήττα από τους Θεσσαλονικείς στο πρωτάθλημα, σε τέσσερα ματς μέτρησε μόνο νίκες, με 4 γκολ υπέρ, κανένα κατά, στοιχείο που δείχνει την πρόοδο του τελευταίου διαστήματος και ότι ο έμπειρος προπονητής περνάει αυτά που επιθυμεί.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ