Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ Λαβρόφ δηλώνει ότι αδιαφορεί για την τύχη του ΟΑΣΕ

Ο Λαβρόφ δηλώνει ότι αδιαφορεί για την τύχη του ΟΑΣΕ

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επέκρινε και πάλι σήμερα απερίφραστα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εκφράζοντας παράλληλα την «αδιαφορία» του για την τύχη του από το βήμα της ετήσιας συνεδρίασης του εν λόγω οργανισμού, στην οποία επεδίωξε πάντως να συμμετάσχει.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι δυτικοί συνάδελφοί μας δεν άντλησαν κανένα δίδαγμα από την καταστροφική πολιτική τους με στόχο τη διάλυση του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ από τα Σκόπια, όπου διεξάγεται από χθες, Πέμπτη, το 30ό υπουργικό συμβούλιο του οργανισμού. «Στην Ευρώπη, συνεχίζουμε -με μια επιμονή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα- να αποτελειώνουμε τον οργανισμό».

Σε μια αίθουσα γεμάτη δημοσιογράφους, ο Λαβρόφ δήλωσε πως «ο οργανισμός έχει μεταμορφωθεί σε κάτι το μέλλον του οποίου δεν προκαλεί παρά αδιαφορία».

Η Ρωσία είναι ένα από τα 57 μέλη αυτού του οργανισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1975 για να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ Ανατολής και Δύσης και διέρχεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ