Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Ι. Κεφαλογιάννης απένειμε τα πτυχία σε αποφοίτους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής...

Ο Ι. Κεφαλογιάννης απένειμε τα πτυχία σε αποφοίτους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας

Τα πτυχία στους αποφοίτους σπουδαστές της 13ης εκπαιδευτικής σειράς Φοίτησης Εξ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής ‘Αμυνας (ΣΕΘΑ) επέδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο.

Συνολικά αποφοίτησαν 187 σπουδαστές, εκ των οποίων 87 του Στρατού Ξηράς, 50 του Πολεμικού Ναυτικού, 19 της Πολεμικής Αεροπορίας, 5 της Ελληνικής Αστυνομίας, 2 του Πυροσβεστικού Σώματος, 5 του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, 15 αξιωματικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και 4 μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην ομιλία του ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι προκλήσεις ασφαλείας έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με το παρελθόν. Οι επιχειρήσεις επιρροής μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και στην περίοδο της ειρήνης, προκαλώντας προβληματισμούς και διλήμματα ασφάλειας σε κυβερνήσεις και λαούς.

Νέες μορφές υβριδικών απειλών αυξάνουν τη δυναμική τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κατάσταση αυτή, καθιστά σήμερα επιτακτική την ανάγκη για ευέλικτες και αποτελεσματικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες θα είναι σε θέση, όχι μόνο να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή, αλλά να έχουν και μια ισχυρή αποτρεπτική παρουσία.

Προαπαιτούμενο για να συμβεί αυτό δεν είναι άλλο από τη στελέχωση κρίσιμων και ηγετικών θέσεων τους από προσωπικό υψηλού επιπέδου».

Παράλληλα, απηύθυνε νουθεσίες για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει η Σχολή, διαβεβαιώνοντας ότι «αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου μας η περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, της οργάνωσης και λειτουργίας των στρατιωτικών σχολών, καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους μέσα από τον πολλαπλασιασμό των συνεργειών με αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού και πανεπιστημιακές σχολές».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι αρχηγοί ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο διοικητής της ΣΕΘΑ, αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος και εκπρόσωποι της Βουλής, των κομμάτων, του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, των Σωμάτων Ασφαλείας, πρεσβειών και ιδρυμάτων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ