Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΟ διαχειριστής σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ZES και η electrip εντάσσονται στο...

Ο διαχειριστής σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ZES και η electrip εντάσσονται στο παγκόσμιο δίκτυο διασύνδεσης φόρτισης της Hubject

Η ZES και η electrip, οι κοινοπραξίες των Zorlu Enerji & WrenHouse που ιδρύθηκαν υπό την Electrip Global Ltd και η Hubjectτο μεγαλύτερο πάροχο δικτύου φόρτισης στον κόσμο, υπέγραψαν συνεργασία για την ανάπτυξη λύσεων ηλεκτρονικής διακίνησης.

Η ZES, ως ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές σημείων φόρτισης (CPO) της Τουρκίας, και η electripανακοίνωσαν συνεργασία με την Hubject, τον μεγαλύτερο πάροχοδικτύου φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο. Η συμφωνία η οποία υπεγράφη στις 21 Μαρτίου, από τον İ. Sinan Ak, Διευθύνων Σύμβουλος της Electrip Global Ltd, και Christian Hahn, Διευθύνων Σύμβουλος της Hubject, επιτρέπει τη χρήση σε περίπου 4.000 σταθμούς ZES στην Τουρκία και σε ηλεκτρικούς σταθμούς της electrip στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Πολωνία να είναι συμβατοί με εκατοντάδες παρόχους υπηρεσιών e-mobility σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας στους οδηγούς EV απρόσκοπτη εμπειρία φόρτισης. 

İ. Ο Sinan Ak, Διευθύνων Σύμβουλος της Electrip Global Ltd, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: “Ξεκινήσαμε το ZES το 2018 για να υποστηρίξουμε τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία με τους σταθμούς φόρτισης εντός και εκτός πόλης και πρόσφατα παρουσιάσαμε το “electrip” στην Ευρώπη για να επιταχύνουμε την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων. Ως σύγχρονες εταιρείες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή την πολύτιμη συνεργασία με την Hubject. Αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα ηλεκτρικά οχήματα πιο προσιτά και χρηστικά σε όλη την Τουρκία και τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό αποτελεί ουσιαστικό μέρος του συνολικού μας σχεδίου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την προστασία του πλανήτη μας με τη συμβολή μας στην επέκταση του οικοσυστήματος της ηλεκτρονικής κινητικότητας”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hubject, Christian Hahn πρόσθεσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη ZES και την electrip στο δίκτυο CPO της inter-charge. Αυτή η συνεργασία θα τους βοηθήσει να ενισχύσουν τις υποδομές τους στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται. Σημαίνει ότι χιλιάδες οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να βρίσκουν και να χρησιμοποιούν εύκολα σταθμούς φόρτισης ZES και electrip και άλλους που αποτελούν μέρος του δικτύου e-roaming της Hubject, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση της ενθάρρυνσης των οδηγών να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση”.

Η EV roaming

Η EV roaming παρέχει, όπως σημειώνει,  μια ευέλικτη εμπειρία φόρτισης σε ένα δίκτυο διαχειριστών σταθμών φόρτισης, επιτρέποντας στους οδηγούς EV να φορτίζουν τα οχήματά τους με οποιαδήποτε κάρτα RFID ή εφαρμογή σε οποιοδήποτε δίκτυο. Η τεχνολογία, η οποία είναι παρόμοια με την επιλογή περιαγωγής στα κινητά τηλέφωνα, μπορεί να επεκταθεί πέρα από τα σύνορα και να χρησιμοποιηθεί διεθνώς. Οι οδηγοί EV μπορούν να χρησιμοποιούν σταθμούς οποιουδήποτε φορέα εκμετάλλευσης, είτε έχουν συνδρομή στον εν λόγω φορέα είτε όχι, είτε βρίσκονται στο δίκτυο της χώρας τους είτε χρησιμοποιούν ένα δίκτυο στο εξωτερικό. 

Η ΖΕS

Η ZES ιδρύθηκε το 2018 και έχει ως στόχο να διευκολύνει τις μετακινήσεις με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Τουρκία και να επιταχύνει την επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω των σταθμών ταχείας φόρτισης που αναπτύσσει σε αστικούς και υπεραστικούς δρόμους. Εκτός από την παροχή λύσεων ταχείας φόρτισης σε δημόσια σημεία, η ZES εγκαθιστά σταθμούς φόρτισης σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους εργασίας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των χρηστών της. Με την ταχεία επέκταση των σταθμών φόρτισης σε εθνικό επίπεδο, η ZES δεσμεύεται να καταστήσει τους σταθμούς φόρτισης EV προσβάσιμους και λειτουργικούς σε ολόκληρη την Τουρκία.

Η electrip

Η electrip είναι μια νέα εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά, με στόχο να ξεχωρίσει στις λειτουργίες των σημείων φόρτισης. Βασισμένη στην προηγμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των ιδιοκτητών της, η electrip στοχεύει να συμβάλει σε έναν καλύτερο κόσμο σύμφωνα με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDG). Ξεκινώντας με 7 χώρες στην Ευρώπη, δηλαδή την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία- η electrip θα βρίσκεται σύντομα σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Η electrip είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την κάλυψη των αναγκών του παρόντος και τη διαμόρφωση του μέλλοντος, επεκτείνοντας συνεχώς τις λύσεις υπηρεσιών της και βελτιώνοντας την πελατοκεντρική της προσέγγιση.

 H Hubject

Η Hubject, όπως αναφέρει, απλοποιεί τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων. Μέσω της πλατφόρμας e-roaming Intercharge, ο ειδικός στην ηλεκτρονική κινητικότητα συνδέει τους διαχειριστές σημείων φόρτισης (CPO) και τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικής κινητικότητας (EMP) για να παρέχει τυποποιημένη πρόσβαση σε υποδομές φόρτισης ανεξάρτητα από οποιοδήποτε δίκτυο. Η Hubject έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο παγκοσμίως δίκτυο φόρτισης μεταξύ παρόχων για ηλεκτρικά οχήματα, συνδέοντας δίκτυα CPO που περιλαμβάνουν πάνω από 600.000 συνδεδεμένα σημεία φόρτισης και περισσότερους από 2.000 συνεργάτες B2B σε 60 χώρες και τέσσερις ηπείρους. Επιπλέον, η Hubject είναι αξιόπιστος συμβουλευτικός εταίρος στην αγορά Mobility, συμβουλεύοντας κατασκευαστές αυτοκινήτων, παρόχους φόρτισης και άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και επιθυμούν να ξεκινήσουν υπηρεσίες eMobility ή να εφαρμόσουν το Plug & Charge χρησιμοποιώντας τα πρότυπα ISO15118-2 και ISO15118-20. Στην ουσία, η Hubject προωθεί την eMobility και την προώθησή της παγκοσμίως. Η Hubject ιδρύθηκε το 2012 και είναι μια κοινοπραξία των BMW Group, Bosch, EnBW, Enel X Way, E. ON, Mercedes-Benz, Siemens και Volkswagen Group. Τα κεντρικά γραφεία της Hubject βρίσκονται στο Βερολίνο, με θυγατρικές στο Λος Άντζελες και τη Σαγκάη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ