Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΟ Γ. Πατούλης στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής

Ο Γ. Πατούλης στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής

Στην ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επιστημόνων και ενημέρωση πάνω στις νέες τεχνολογίες αιχμής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Ο κ. Πατούλης ξεκίνησε την ομιλία του συγχαίροντας τους Προέδρους του Συνεδρίου κ.κ. κ. Εμμανουήλ Πικουλή, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνο Κοτσόπουλο, Συντονιστής Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Euromedica Αντιπρόεδρος Π.Ι.Σ. και κ. Νίκο Ρουκουνάκη Διευθυντή ΕΣΥ, της Α’ Χειρουργικής Κλινικής νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», για την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν εκλεκτοί επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Επίσης απηύθυνε χαιρετισμό, στον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον Πρύτανη ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Γεράσιμο Σιάσο, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Νικόλαο Αρκαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας καθηγητή κ. Γιώργο Ζωγράφο, τον Πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Θανάση Εξαδάκτυλο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Στη συνέχεια εξήρε το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των χειρουργών στη χώρα μας που παρακολουθούν και ενημερώνονται για τις νεότερες εξελίξεις στην ειδικότητά τους.

«Συναντιόμαστε σε μια κομβική στιγμή για την ευρύτερη εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, στην μετα-πανδημική εποχή αλλά και για τη χειρουργική επιστήμη που βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόσθεσε: 

« Το μέλλον της χειρουργικής απαιτεί, όπως προκύπτει από την διεθνή εμπειρία, όλο και συνεπέστερη συνεργασία, μεταξύ χειρουργού και γιατρών πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων, εξατομικευμένα για κάθε ασθενή. Επίσης τη συμβολή επιστημόνων με γνώση και εμπειρία της νέας τεχνολογίας που συνέχεια εξελίσσεται όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη και οι τεχνολογίες αιχμής που επηρεάζουν πλέον σημαντικά την άσκηση της χειρουργικής. Για το λόγο αυτό υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για ενημέρωση και συμπλήρωση της γνώσης, διεπιστημονικά. Είναι σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα, ειδικά στους νέους επιστήμονες, για συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω στις σημαντικές εξελίξεις της επιστήμης τους.»

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ