Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ ανένδοτος Τσίπρα και οι λοιπές …δημοκρατικές δυνάμεις ως σωσίβιο

Ο ανένδοτος Τσίπρα και οι λοιπές …δημοκρατικές δυνάμεις ως σωσίβιο

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

Ο Αλέξης Τσίπρας, που για να γίνει πρωθυπουργός, επέλεξε να συγκυβερνήσει με τον κ. Πάνο Καμμένο, αιφνιδίως τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε, όχι την Αμερική αλλά την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Βλέποντας ότι δεν πείθει την κοινωνία, επέλεξε να παραμυθιάσει (με την έννοια της παραμυθίας, για να μην δώσουμε άλλοθι σε κάποιους)  όλους εκείνους που μέχρι τώρα απέφευγε ως ο διάολος το λιβάνι.

Η στην καλυτέρα των περιπτώσεων τους έβλεπε αφ’ υψηλού θεωρώντας ότι αργά ή γρήγορα θα τους απορροφούσε.

Και αναφερόμαστε  στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και το Μέρα 25.

Εκτός των δημοσκοπήσεων, κάποιοι τον έπεισαν ότι αφού αυτοδύναμος δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει, καλό θα είναι να στήσει το αφήγημα  ενός νέου «ανένδοτου». Του «ανένδοτου» κατά της πανδημίας.

Οποιος παρακολουθεί τις τελευταίες τοποθετήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει ότι η τακτική του είναι να πείσει ότι η κυβέρνηση έχει ρίξει «λευκή σημαία» στην πανδημία, έχει «συνθηκολογήσει» με τους νεκρούς, και ότι πρέπει να μας …σώσει εκείνος. Αλλά επειδή δεν φτάνει μόνος του ως σωτήρας, ανακάλυψε εκ νέου τις πάλαι ποτέ…δημοκρατικές δυνάμεις (όπως τις αποκαλούσε η ΕΡΤ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981) και ζητά να δημιουργήσουν μέτωπο για να ανατρέψουν τον Μητσοτάκη.

Με τον τρόπο του επιβεβαιώνει ότι έστησε την παγίδα με την σύσταση της Εξεταστικής για την καμπάνια στα ΜΜΕ, την περιβόητη λίστα Πέτσα, με στόχο να πέσουν μέσα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και να εμφανιστεί ως ο αρχηγός του μετώπου της αντιπολίτευσης.

Αυτά την ώρα που πληθαίνουν στο κόμμα του οι φωνές οι οποίες αμφισβητούν την στρατηγική του αλλά και τον ίδιο.

Απλά τον περιμένουν στη …γωνία θεωρώντας ότι εάν χάσει τις διπλές εκλογές που έρχονται τότε δεν θα μπορεί να παραμείνει στην καρέκλα του.

Αντί να φτιάχνει αφήγημα διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Τσίπρας τα δίνει όλα σε ΚΙΝΑΛ και Βαρουφάκη, για να δημιουργήσει το αφήγημα της δικής του επόμενης ημέρα.

Ο «ανένδοτος» για την πανδημία και το μέτωπο με τις …δημοκρατικές δυνάμεις δεν είναι τίποτε άλλο από  το σωσίβιο του, για την επόμενη ημέρα αμφισβήτησής τους.

Το ερώτημα είναι εάν ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ 25 θα του το δώσουν…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ