Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟυκρανία: Το Κίεβο τριπλασίασε την παραγωγή όπλων τον περασμένο χρόνο

Ουκρανία: Το Κίεβο τριπλασίασε την παραγωγή όπλων τον περασμένο χρόνο

Η Ουκρανία τριπλασίασε την παραγωγή όπλων τον περασμένο χρόνο και σήμερα 500 εταιρείες δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα της χώρας, ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανίας.

Το Κίεβο αναζητεί τρόπους για να ενισχύσει τις άμυνές του απέναντι στην ρωσική εισβολή που μετράει δύο χρόνια, μεταξύ των οποίων και με την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής όπλων και την καινοτομία.

Ο Ολεξάντρ Καμίσιν είπε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Κίεβο ότι 100 κρατικές και 400 ιδιωτικές εταιρείες συμμετέχουν στην προσπάθεια και ότι η Ουκρανία σχεδιάζει φέτος “να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή πυρομαχικών”.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Μιχάιλο Φεντόροφ δήλωσε ότι το 90% των drones που χρησιμοποιούνται στο πεδίο κατά των ρωσικών δυνάμεων παράγονται στην Ουκρανία.

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ίχορ Κλιμένκο δήλωσε εξάλλου ότι ούτε ένα όπλο δεν έχει διασχίσει το σύνορο από την Ουκρανία στην ΕΕ στη διάρκεια του διετούς πολέμου.

Περίπου το 50% των δυτικών παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία δεν φθάνουν εγκαίρως, υπογράμμισε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

«Προς το παρόν, η δέσμευση δεν είναι συνώνυμη με την παράδοση, το 50% (αυτών) των δεσμεύσεων δεν εκπληρώνονται έγκαιρα», δήλωσε ο υπουργός.

Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων, «χάνουμε ανθρώπους, θα χάναμε εδάφη», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ