Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟυκρανία: Σφυροκοπούνται Χάρκοβο και Μαριούπολη

Ουκρανία: Σφυροκοπούνται Χάρκοβο και Μαριούπολη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού στην πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία. Στο Χάρκοβο, ο ρωσικός στρατός ανατίναξε υποσταθμούς, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην ύδρευση.

Παράλληλα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, χτυπήθηκε από πύραυλο το κτήριο της περιφερειακής διοίκησης. Την ίδια ώρα ρωσικά στρατεύματα φέρονται να κινούνται προς το Κίεβο και η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων με ρουκέτες στο Χάρκοβο, δήλωσε ο Αντόν Χεραστσένκο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Τα ερείπια καθαρίζονται και θα υπάρξουν και άλλα θύματα και τραυματίες“, πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις του πυροβολικού της Ρωσίας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, Χάρκοβο, συνιστά κρατική τρομοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να την αναγνωρίσει ως τέτοια. Λίγο αργότερα, συγκλόνισε με την ομιλία του στην έκτακτη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. «Κανείς δε θα μας λυγίσει, είμαστε σκληροί, είμαστε Ουκρανοί» τόνισε και προσέθεσε ότι «πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τώρα για την επιβίωσή μας».

«Ο Πούτιν αποφάσισε να κάνει την Ουκρανία μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας» τόνισε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Τουλάχιστον 70 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε βάση στην πόλη Οχτίρκα, στη βορειοανατολική περιφέρεια Σούμι, χθες Δευτέρα, ενημέρωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, μέσω Facebook.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ