Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός: Final -4 μέσω Μόντε Κάρλο...

Ολυμπιακός: Final -4 μέσω Μόντε Κάρλο…

Κάποια κλισέ στον αθλητισμό είναι σε τέτοιο βαθμό αληθινά, που σου απαγορεύουν να τα προσπεράσεις. Εάν τέτοιο μας “λέει” από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν τα play off της Ευρωλίγκας πως ο δεύτερος αγώνας, που διεξάγεται επίσης στην ίδια έδρα (εκείνου που έχει το πλεονέκτημα δηλαδή) έχει πάντοτε διαφορετικό χαρακτήρα.

Πρέπει να είναι τεράστια η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων για να υπερισχύσει 2/2 σε τρία βράδια ο δυνατός. Εννέα στις δέκα περιπτώσεις ο χαμένος της πρώτης βραδιάς επιστρέφει στο δεύτερο εκτός έδρας τεστ αλλαγμένος. Βελτιωμένος, δηλαδή.

Στη σημερινή (22/04) ήττα του Ολυμπιακού από τη Μονακό 96-72, έπαιξαν ρόλο αρκετές παράμετροι. Η πιο σημαντική ωστόσο ήταν η άμυνά του, καθώς στην επίθεση έβαλε τα ίδια. Στο πρώτο παιχνίδι πρέπει να θυμόμαστε ότι η ομάδα του κόοουτς Μπαρτζώκα επικράτησε 71-54. Εβδομηντα ένα πόντους σε αυτό, εβδομήντα δύο σήμερα. Δέχθηκε ωστόσο 42 περισσότερους…

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» λες και… έφυγαν από το παρκέ, με τα ασταμάτητα λάθη και την εκνευριστική αστοχία να τους κοστίζουν την ήττα. Με 20 λάθη τελείωσαν το ματς οι Πειραιώτες, οι οποίοι παράλληλα είχαν το αρνητικό: 10/30 τρίποντα και 14/23 βολές. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την έκρηξη του Τζέϊμς στο δεύτερο ημίχρονο, λύγισαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάζεται πλέον τουλάχιστον μία νίκη στο Μονακό, προκειμένου να μην αποκλειστεί.

Το Βελιγράδι περνάει λοιπόν από το Μόντε Κάρλο και όπως σωστά δήλωσε ο Παπανικολάου, εάν νικήσουν οι μονεγάσκοι δύο φορές στο Πριγκηπάτο τότε ναι αξίζουν να πάνε αυτοί στο Final -4.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ