Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός- Παναθηναϊκός 74-61: Άνετο 1-0 για τους "ερυθρόλευκους"

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 74-61: Άνετο 1-0 για τους “ερυθρόλευκους”

Ότι ο Ολυμπιακός έχει το χαρακτηρισμό του φαβορί στη σειρά των τελικών της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι γνωστό πριν ξεκινήσουν οι μονομαχίες των “αιωνίων”. Η άνεση ωστόσο με την οποία ο Ολυμπιακός επικράτησε στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ δεν είναι συνηθισμένη.

Ένας Ολυμπιακός που μπορεί να μην ήταν στο καλύτερο βράδυ του, νίκησε παρ όλα αυτά τους πράσινους 74-61 και “έγραψε” με ιδιαίτερη ευκολία σε όλη τη διάρκεια του ματς το 1-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε από το ξεκίνημα, χωρίς να απειληθεί ούτε στιγμή σοβαρά. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν στον τομέα των ριμπάουντ από την αρχή, έτρεξαν όταν χρειάστηκε και έβγαλαν συνεργασίες αποτελεσματικές. Οι “πράσινοι” δεν είχαν σε καθόλου καλή ημέρα τον Νεμάνια Νέντοβιτς με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν επιθετικά.

“Το πρώτο παιχνίδι μίας σειράς που έχει πίεση. Πάρα πολλές φάσεις με παίκτη παραπάνω που δεν τελειώσαμε. Ήμασταν συνεπείς και συμπαγείς αμυντικά και επιβάλλαμε το ρυθμό μας. Δεν κινδυνεύσαμε ποτέ, όμως πρέπει σε αυτές τις σειρές να είσαι μετριοπαθής. Έχουμε παίξει 73 επίσημα παιχνίδια με το σημερινό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”, είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός έκανε μία εύκολη νίκη, αν και βρέθηκε αρκετά κάτω από το μέσο όρο του επιθετικά, που κανονικά είναι πάνω από τους 90 πόντους. Η άμυνα ωστόσο έδωσε στους νικητές το μεγάλο προβάδισμα, σε συνδυασμό με τα ριμπάουντ.

“Ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετική ομάδα στο ΟΑΚΑ και θεωρώ πως θα αντιδράσει. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας” είπε ο Κώστας Σλούκας για τον δεύτερο τελικό.

“Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρία κακά πεντάλεπτα. Μας προβληματίζει. Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη ενέργεια. Δεν είχαμε ευστοχία και ακολούθησε εκνευρισμός” είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας, για έναν υπερβολικά άστοχο Παναθηναϊκό, που τελείωσε το ματς με το απογοητευτικό 24/67 εντός πεδιάς.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σλούκας (16π, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φαλ (double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ) και Βεζένκοφ (double-double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ), ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Παπαπέτρου και Οκάρο, οι οποίοι σκόραραν από 13 πόντους.

23-4, 15-16, 17-18, 19-23 τα επιμέρους σκορ στις περιόδους.

Ο δεύτερος τελικός είναι την προσεχή Τρίτη 14/06 στο ΟΑΚΑ.

Αποπνικτική έγινε η ατμόσφαιρα λίγη ώρα πριν το προγραμματισμένο τζάμπολ (21:00) καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκε ένταση μεταξύ οπαδών με την αστυνομία έξω από το φαληρικό γήπεδο και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, με το ένα από αυτά να πέφτει σε χώρο κοντά στην είσοδο, προκαλώντας πρόβλημα στην ατμόσφαιρα και μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα πάντως με την ενημέρωση της ΓΑΔΑ, το πρόβλημα δεν οφειλόταν σε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, αλλά πιθανόν στις αναθυμιάσεις από τα καπνογόνα, που χρησιμοποίησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ