Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ ζήτησε "χθες" τις αλλαγές στους "ερυθρόλευκους"

Ολυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ ζήτησε “χθες” τις αλλαγές στους “ερυθρόλευκους”

Το αναπάντεχο ρεπό για τις ομάδες της Super League το προσεχές τριήμερο (9,10,11/12), λόγω της αποχής των διαιτητών, προκαλεί αρκετά προβλήματα στον προγραμματισμό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας. Προσφέρει πάντως χρόνο για καλύτερη προετοιμασία, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής στο Europa league την άλλη Πέμπτη (14/12), προκειμένου οι εκπρόσωποί μας να εξασφαλίσουν τη συνέχεια στο Conference.

Ακόμη σημαντικότερο γίνεται αυτό το διάλειμμα για τον Ολυμπιακό, λόγω της αλλαγής προπονητή. Οι πειραιώτες καλούνται να αναδιοργανωθούν, όπως αυτονόητα πρέπει να κάνουν με την παρουσία του 58χρονου πορτογάλου Κάρλος Καρβαλιάλ.

Πρόκειται για έμπειρο προπονητή, ο οποίος δεν χρειάζεται απαραίτητα μεγάλο διάστημα προκειμένου να αξιολογήσει τις μονάδες στο ρόστερ του. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει περιθώρια να περιμένει και γι’ αυτό η συνθήκη εξ αρχής είναι για εκείνον δύσκολη.

Η συγκυρία μάλιστα τον φέρνει να κάνει την πρεμιέρα του με αγώνα στην Ευρώπη, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί η συνέχεια εκτός συνόρων.

Ο Καρβαλιάλ δεν είναι “καινούργιος” στα γήπεδα της γηραιάς ηπείρου, καθώς ο Ολυμπιακός είναι για εκείνον η 22η ομάδα της έως τώρα καριέρας του! Δεν τις λες και λίγες…

O ίδιος τόνισε στην παρουσίασή του ότι χρειάζονται αλλαγές στην ομάδα, οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να γίνουν πριν τον Ιανουάριο. Προς το παρόν θα δουλέψει για να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός με τα υπάρχοντα δεδομένα, καταρχάς ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπάτσκα Τόπολα την επόμενη Πέμπτη (14/12).

Η καλύτερη λειτουργία της άμυνας θα αποτελέσει προτεραιότητα για εκείνον, όπως και η χρησιμοποίηση παικτών που έχουν χρησιμοποιηθεί λιγότερο από το αναμενόμενο. Ο Ολυμπιακός είναι επιθετική ομάδα, όμως ο Καρβαλιάλ γνωρίζει καλά ότι πρέπει να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με τα νικηφόρα αποτελέσματα, προκειμένου να εργαστεί με ηρεμία και να περάσει τις ιδέες του στους ερυθρόλευκους.

Επομένως, η αποτελεσματική ισορροπία μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης θα είναι καθοριστική.

Κάνουμε κάποια σημαντικά λάθη στον τρόπο που πρεσάρουμε και δεν μου αρέσει καθόλου η αντίδραση μας στο αμυντικό transition. Η αντίδραση μας όταν χάνουμε τη μπάλα. Είμαστε πραγματικά ποιοτικοί στις κατοχές μας, και στις αποφάσεις που παίρνουμε με τη μπάλα στα πόδια. Δεν είναι όμως σωστές οι αντιδράσεις μας χωρίς αυτή”, είπε στους παίκτες και πρόσθεσε: “Αυτό είναι ένα κομμάτι δουλειάς που πρέπει να τρέξουμε γρήγορα. Κάτι που πρέπει να διορθώσουμε διότι όταν παίζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες, αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Για αυτό είμαστε εδώ. Για να κρατήσουμε τα καλά κομμάτια στο παιχνίδι μας και να διορθώσουμε τα υπόλοιπα”.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ με το που ανέλαβε εξήγησε το σκεπτικό του, αναφέροντας ότι οι αλλαγές στον Ολυμπιακό έπρεπε να είχαν γίνει “χθες”. Μένει να φανεί ποιες, πόσες και πόσο σημαντικές θα προλάβει να πραγματοποιήσει.

Η πρεμιέρα του θα παίξει και αυτή το δικό της ρόλο, σε μία στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τα καλά αποτελέσματα. Στο παρελθόν, ο Κάρλος Καρβαλιάλ στις πρεμιέρες των προηγούμενων ομάδων του έχει μετρήσει εννέα νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες (μία εκ των οποίων από τον Ολυμπιακό, όταν ήταν προπονητής του Αστέρα Τρίπολης το 2008) σε 17 αγώνες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ