Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟλυμπιακή φλόγα: Παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης από την Ακρόπολη

Ολυμπιακή φλόγα: Παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης από την Ακρόπολη

Από την Ακρόπολη, το εμβληματικότερο μνημείο της Ελλάδας, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει τα διαχρονικά μηνύματα της για ειρήνη και εκεχειρία σε όλο τον πλανήτη. Το βωμό άναψε ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης, έχοντας παραλάβει το Φως στα Προπύλαια από τον πρωταθλητή της κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίο.

Ο Περικλής Ιακωβάκης δήλωσε για τη μοναδική αυτή στιγμή: “Είναι μία μοναδική στιγμή. Η ομορφιά της Ακρόπολης είναι απίστευτη και ο συνδυασμός της Ολυμπιακής Φλόγας να είναι εδώ και να έχω εγώ το προνόμιο να ανάψω το βωμό, είναι μοναδικά. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω όσους με επέλεξαν. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στους Γάλλους και καλή επιτυχία στους Ελληνες αθλητές, σε αυτούς που έχουν προκριθεί και σε αυτούς που το παλεύουν να εξασφαλίσουν τη θέση εκεί. Το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων και το μήνυμα τους είναι επίκαιρο γιατί βλέπουμε όλοι ότι κοντά στη γειτονιά μας υπάρχουν εντάσεις και πολεμικές συγκρούσεις και ελπίζω παρότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, κάτι από το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων να περάσει και εκεί, μήπως και βρεθεί μία λύση και να σταματήσουν όλα αυτά”.

Στη Λαμπαδηδρομία μέχρι την Ακρόπολη συμμετείχαν η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου και η έξι φορές Οlympian Αγη Κασούμη.

Η 4η μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από τη Σαντορίνη, όπου τη Φλόγα μετέφερε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με την τελετή να γίνεται στα Φηρά και το Ολυμπιακό Φως να περνάει μέσα από τα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Ακολούθησε η Νάξος, όπου το βωμό στο λιμάνι άναψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ενώ μεταξύ των Λαμπαδηδρόμων ήταν και η Ολυμπιονίκης Ολγα Βασδέκη. Στη συνέχεια πέρασε στην Πάρο όπου τον βωμό άναψε στην Παροικιά, ο πρωταθλητής του κάνοε καγιάκ Χρήστος Τσακμάκης, μπροστά σε πάρα πολλούς κατοίκους που επιφύλαξαν μία μεγαλειώδη υποδοχή.

Εξαιρετική ήταν και η ιδέα τα παιδιά της Πάρου από τους τους συλλόγους ΑΟ Πάρου, ΝΟ Πάρου, ΑΜΕΣ Νηρέας, Μαρπησαϊκός και από άλλους, να περιμένουν την Ολυμπιακή Φλόγα εξασκώντας τα αγαπημένα τους αθλήματα, όπως ιστιοπλοΐα, beach soccer, beach handball, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, ιππασία, και τον κλασικό αθλητισμό δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για την άφιξη του Ολυμπιακού συμβόλου. Συγχαρητήρια στους γονείς και τους συλλόγους ΑΟ Πάρου, ΝΟ Πάρου, ΑΜΕΣ Νηρέας και τους άλλους συλλόγους του νησιού για το παράδειγμα τους!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που συνόδεψε την Ολυμπιακή Φλόγα, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Πάρου, είπε: “Σας ευχαριστούμε για τη μεγαλειώδη υποδοχή, η Πάρος έχει τον περισσότερο κόσμο έως τώρα, από όλα τα μέρη που έχουμε περάσει. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά, όπως και τα παιδιά που είδαμε να αθλούνται στο δρόμο περιμένοντας τη Φλόγα, συμμετέχοντας σε αυτή τη γιορτή, που γίνεται ξανά στο νησί μετά από 20 χρόνια και το 2004. Μικροί και μεγάλοι πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από αυτή εδώ τη χώρα, πριν από 2800 χρόνια και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, είναι το γεγονός που ενώνει τις 206 χώρες σε μία ειρηνική συνάθροιση“.

Σήμερα (20/04), 5η μέρα της Λαμπαδηδρομίας, η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ακρόπολη και στα χέρια πολλών σπουδαίων αθλητών θα περάσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Ολυμπιακό Μουσείο το Μνημείο Μικρασιατών στη Νέα Φιλαδέλφεια για να κατευθυνθεί στους Δελφούς τη Λαμία και το Βόλο όπου θα διανυκτερεύσει.

6η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4/2024

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΟΥΜΠΑ -ΟΛΥΜΠ.ΜΟΥΣΕΙΟ –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

7η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 22/4/2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  – ΑΡΧ.ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

8η ημέρα: ΤΡΙΤΗ 23/4/2024

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ -ΒΕΡΟΙΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ(ΑΙΓΕΣ) – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

9η ημέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4/2024

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

10η ημέρα: ΠΕΜΠΤΗ 25/4/2024

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ – ΠΑΤΡΑ – ΣΠΙΤΙ ΠΑΛΑΜΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

11η ημέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/4/2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΣΟΥΝΙΟ –  ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ.ΝΙΑΡΧΟΣ – ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ)

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ