Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλα θα κριθούν στο πεδίο

Ολα θα κριθούν στο πεδίο

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, οι Υπουργοί εξειδίκευσαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρώτη εικόνα είναι ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. 
Οτι θα βοηθήσουν τους πολίτες, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ακούγοντας τους Υπουργούς ένιωθα τα εκατομμύρια να πέφτουν σαν το χαλάζι. Και επειδή τα ίδια άκουγα και στις προηγούμενες ενισχύσεις, κρατώ μικρό καλάθι, για να κρίνω οριστικά. Πίστευα και πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στο πεδίο. 
Οι πολίτες είναι εκείνοι που κρίνουν τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνώντες. Τα άλλα είναι για την πολιτική αντιπαράθεση. Κρίνοντας πάντως από τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ,  που αιφνιδιάστηκε τουλάχιστον για την ώρα, φαίνεται ότι έστω και αργά κάτι καλό γίνεται.Αλλά όλα θα φανούν στο χειροκρότημα. Πόσοι και πόσα θα πάρουν από τα 600 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα επιστρέψει στους καταναλωτές. Πόσο τελικά θα πληρώνει ο πολίτης για το ρεύμα. Τα άλλα όλα, το μόνο που θα κάνουν είναι να ρίχνουν καύσιμη ύλη στις φωτιές των κομμάτων στο δρόμο για τις εκλογές.Η κυβέρνηση έδειξε πάντως ότι είναι αποφασισμένη να μην ρίξει λευκή πετσέτα και να παλέψει το μέτωπο της ακρίβειας. Αλλά το έγραψα και θα το ξαναγράψω. Εαν αυτά δεν τα καταλάβει ο κόσμος τότε η οργή θα είναι μεγαλύτερη.Διότι όλα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα κόμμα, εκτός από το θυμό του κόσμου, όταν καταλάβει ότι τον εξαπατούν. Αυτό δεν είναι αντιστρέψιμο, ότι και να τους δώσει ο άλλος. Αν ρωτήσουν τον κ.Τσίπρα, θα καταλάβουν το τι εννοώ.Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δώσουν την πρώτη αίσθηση των νέων μέτρων. Θα τις περιμένουμε με ενδιαφέρον, γιατί θα είναι εκείνες που θα δώσουν τον τόνο.Σίγουρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει τη διάθεση να επιστρέψει και να επαναφέρει το στόχο του για την αυτοδυναμία. 
Ολα όμως θα κριθούν όπως είπα στο πεδίο. Και για να καθαρίσει το ναρκοπέδιο, στην οικονομία, χρειάζονται και άλλες κινήσεις. Κυρίως όμως λιγότερες ατάκες, όπως αυτές με τα…λεφτόδενδρα…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ