Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟι χούλιγκανς κυριεύουν την Ευρώπη!

Οι χούλιγκανς κυριεύουν την Ευρώπη!

Η Ευρώπη ταλαιπωρείται αρκετά συχνά πλέον από τους χούλιγκανς των γηπέδων! Η εφετινή αγωνιστική σεζόν, 2023/24, βγάζει διαρκώς στην επιφάνεια μεγάλης έντασης και αγριότητας περιστατικά, κυρίως στους αγώνες των διεθνών διοργανώσεων.

Στο Μιλάνο είχαμε νύχτα τρόμου χτες (6/11), καθώς ένας οπαδός μαχαιρώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών της Μίλαν και της Παρί Σεν Ζερμέν, πριν τον αποψινό αγώνα στο Champions League.

Το σημείο των συγκρούσεων ήταν η περιοχή Navigli. Περίπου 50 ultras ροσονέρι, οι οποίοι βρίσκονταν στη Ripa di Porta Ticinese, επιτέθηκαν στους οπαδούς της Παρί με κράνη και καπνογόνα και στη συνέχεια διέφυγαν μέσω της via Argelati.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας, ένας γάλλος τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαιριές στο πόδι και μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική. Επίσης ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο πόδι και ο δράστης συνελήφθη. Ένας άλλος αξιωματικός χτυπήθηκε από αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μεγάλης έκτασης αναταραχές έγιναν και στο Οπόρτο, παραμονή του αγώνα της ομάδας της Πορτογαλίας με την Αντβέρπ.

Περίπου 300 βέλγοι οπαδοί, μετά από πορεία προκάλεσαν καταστροφές σε κεντρικό δρόμο, σπάζοντας καταστήματα. Στο μεταξύ τους αγώνα πριν δύο εβδομάδες επίσης έγιναν επεισόδια στις εξέδρες του γηπέδου της Αντβέρπ, με τους βέλγους να επιχειρούν να επιτεθούν στους εκδρομείς της Πόρτο.

Χτες (6/11) τα περισσότερα από τα εστιατόρια και τα καφέ της περιοχής του Οπόρτο κατέληξαν να κλείσουν νωρίς τις πόρτες τους, κατόπιν εντολής των αστυνομικών της Δημόσιας Ασφάλειας που βρίσκονται στο χώρο, ενώ οι οπαδοί της Αντβέρπ δεν δίστασαν να κάνουν χρήση βαρελότων σε κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας αναταραχή στους κατοίκους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ