Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΟι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας "κλειδί" στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων

Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας “κλειδί” στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων

Τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους τρεις αιφνίδιους θανάτους των μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, θα αναζητήσουν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση. 

Πρόκειται για τρία περιστατικά που έχουν το ίδιο μοτίβο και εξέλιξη: Το 2019 η 4χρονη Μαλένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου άφησε την τελευταία της πνοή ενώ συνοδευόταν από τη μητέρα της και δεν επιτηρούσε κανένας γιατρός το μικρό κορίτσι.

Το δεύτερο κορίτσι, μόλις 6 μηνών, απεβίωσε τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, ενώ κοντά της βρίσκονταν η μητέρα και η αδερφή της.

Τέλος, η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε αρχές του 2022 στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, παρά μόνο συνοδευόταν από την μητέρα της.

Το MEGA αποκαλύπτει πως η 9χρονη Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα υγείας, ενώ ήταν μόνη της στο θάλαμο και συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Η 9χρονη, που είχε μεταφερθεί στο Παίδων Πατρών για διενέργεια εξετάσεων, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και θεωρήθηκε νεκρή από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας.

Λίγα λεπτά αργότερα το κορίτσι συνήλθε, αλλά με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέχρι και τον θάνατό της.

Η εξέταση που θα γίνει στην Τζωρτζίνα θα δώσει απαντήσεις

Η κοινωνία της Πάτρας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή μυστήριο και ερωτηματικά προκαλούν οι θάνατοι των τριών κοριτσιών. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ο αιφνίδιος θάνατος, όμως πέθαναν σε διαφορετική ηλικία, κάτι που δεν δικαιολογεί γενετική ανωμαλία.

«Αυτό που είναι σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι δεν είναι σπάνιο σε μία οικογένεια να υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Υπάρχει ένα γενετικό υπόβαθρο και υπάρχει μία νόσος που είναι κοινή, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί, επομένως μπορούμε να έχουμε πολλούς θανάτους στην οικογένεια. Εδώ όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα: Έχουμε τρία παιδιά που δεν έχουν πεθάνει στην αντίστοιχη ηλικία, που θα δικαιολογούσε μία γενετική ανωμαλία. Πέθαναν σε διαφορετική ηλικία, αλλά με τον ίδιο τρόπο, έναν αιφνίδιο θάνατο», δήλωσε στο MEGA η ιατροδικαστής Άννα Ράζου.

«Ο αιφνίδιος θάνατος είναι όταν δεν μπορεί ο θάνατος να συνδεθεί με κάτι άλλο, είναι άμεσος και γρήγορος. Άρα σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρίτος θάνατος, ο οποίος θα μας δώσει ααπντήσεις για το τι έχει συμβεί. Επειδή είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα, εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις, δηλαδή η αναλυτική εξέταση του κάθε οργάνου, και μπορεί να δείξει εάν υπάρχουν παθολογικά αίτια», συμπλήρωσε.

Η κ. Ράζου τόνισε πως η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων είναι μία χρονοβόρα εξέταση, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην δείξουν τίποτα αυτές οι εξετάσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ