Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟΗΕ: Στη δημοσιότητα η έκθεση για τους Ουιγούρους της Κίνας την ερχόμενη...

ΟΗΕ: Στη δημοσιότητα η έκθεση για τους Ουιγούρους της Κίνας την ερχόμενη εβδομάδα

Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε πως εξακολουθεί να σκοπεύει να δημοσιοποιήσει μια πολυαναμενόμενη έκθεση για τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Κίνα στη μειονότητα των Ουιγούρων στη Σιντζιάνγκ μέχρι το τέλος της τετραετούς θητείας της την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Μισέλ Μπατσελέτ, πρώην πρόεδρος της Χιλής, έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από την κοινωνία των πολιτών για πολύ ήπια στάση απέναντι στην Κίνα στη διάρκεια μιας επίσκεψης νωρίτερα φέτος και από τότε έχει πει ότι δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία για προσωπικούς λόγους.

Η έκθεση ετοιμάζεται για τρία χρόνια και διατυπώνονται υποσχέσεις για δημοσιοποίησή της επί μήνες, όμως δεν έχει δημοσιοποιηθεί για λόγους που δεν είναι σαφείς.

“Προσπαθούμε πολύ να κάνουμε αυτό που υποσχέθηκα”, είπε η Μισέλ Μπατσελέτ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, αναφερόμενη σε μια υπόσχεση να τη δώσει στη δημοσιότητα πριν από το τέλος της θητείας της στις 31 Αυγούστου.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είπε πως χρειάζεται χρόνο προκειμένου να ενσωματώσει νέες πληροφορίες από την επίσκεψή της τον Μάιο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ