Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟΗΕ: Ο Ύπατος Αρμοστής επέκρινε τις επιθέσεις "που υπονομεύουν τη νομιμότητα και...

ΟΗΕ: Ο Ύπατος Αρμοστής επέκρινε τις επιθέσεις “που υπονομεύουν τη νομιμότητα και το έργο” του οργανισμού

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ επέκρινε έντονα τις απόπειρες να «υπονομευθεί η νομιμότητα και το έργο» του ΟΗΕ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

«Πρόκειται κυρίως για παραπληροφόρηση που έχει στόχο τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, τις δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ και τις υπηρεσίες μου. Ο ΟΗΕ έχει γίνει το αλεξικέραυνο της χειριστικής προπαγάνδας και αποδιοπομπαίος τράγος των πολιτικών αποτυχιών», κατήγγειλε ο Τουρκ. 

«Η κατάσταση αυτή είναι βαθιά καταστροφική για το κοινό καλό και προδίδει σκληρά πολλούς ανθρώπους η ζωή των οποίων εξαρτάται» από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, πρόσθεσε. 

Ο Τουρκ αναφερόταν κυρίως, χωρίς να την κατονομάζει, στην υπηρεσία αρμόδια για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), μέσω της οποίας παρέχεται το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας που όμως κατηγορείται από τις ισραηλινές αρχές για «σύμπραξη» με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς.

Εξάλλου ούτε ο ίδιος ο Τουρκ είναι ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ αυτή την περίοδο, με τις αρχές εκεί να καταγγέλλουν αυτό που θεωρούν μεροληψία των υπηρεσιών του υπέρ των Παλαιστινίων. 

Παράλληλα ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε την ανησυχία του για τη βραδύτητα των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνιών.

«Οι διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες για την πρόληψη πανδημιών και της κυβερνοεγκληματικότητας καθώς για τη μόλυνση από τα πλαστικά, όπως και οι συζητήσεις παντού στον κόσμο για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, όλες αυτές οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο δεν λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τους τις υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βλάβες που θα μπορούσαν να προκληθούν σε αυτά», σημείωσε ο Τουρκ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ