Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟΗΕ: Νέα έκκληση για επέμβαση στην Αϊτή

ΟΗΕ: Νέα έκκληση για επέμβαση στην Αϊτή

Νέα έκκληση ώστε η διεθνής κοινότητας να εξετάσει «επειγόντως την ανάπτυξη διεθνούς εξειδικευμένης δύναμης υποστήριξης» στην Αϊτή, όπου οι συμμορίες δημιουργούν «εφιαλτικές» συνθήκες για τους κατοίκους, απηύθυνε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ.

«Η αστυνομία της Αϊτής έχει ανάγκη άμεση διεθνή υποστήριξη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πορτ-ο-Πρενς ο Φόλκερ Τουρκ, καλώντας «τη διεθνή κοινότητα να εξετάσει επειγόντως την ανάπτυξη διεθνούς εξειδικευμένης δύναμης υποστήριξης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Ολοκληρώνοντας διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα της Καραϊβικής, το στέλεχος του ΟΗΕ υπογράμμισε την ακραία βία των συμμοριών και τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Αϊτινών.

«Ο κόσμος υφίσταται διωγμό και κατατρομοκρατείται από τις συμμορίες εγκληματιών επί μήνες χωρίς το κράτος να μπορεί να βάλει τέλος» σε αυτή την κατάσταση. «Αυτό μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πραγματικός εφιάλτης», τόνισε εξάλλου σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στη Γενεύη ο Φόλκερ Τουρκ, κάνοντας λόγο για τη χρήση από συμμορίες «ελεύθερων σκοπευτών, οι οποίοι πυροβολούν αδιακρίτως όποιον μπαίνει στο οπτικό τους πεδίο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ