Σάββατο, Ιανουάριος 18, 2025
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινά workshop με θέμα «η τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση φυσικών καταστροφών»

Ξεκινά workshop με θέμα «η τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση φυσικών καταστροφών»

Με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών στην Ελλάδα με όφελος την αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, καθώς και την δημιουργία ενός αντίστοιχου αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος τεχνολογίας στη χώρα, πραγματοποιείται σήμερα, workshop με θέμα «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών» υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αποστολής της, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνίων, ΙΤU (είναι η εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών – ΤΠΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του έργου της ITU στην καθημερινότητά μας είναι ότι «κάθε φορά που ένας πολίτης πραγματοποιεί μια τηλεφωνική κλήση μέσω του κινητού, έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή στέλνει ένα email, επωφελείται από το έργο της ITU») συνδιοργανώνει την εκδήλωση με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (για το περιβάλλον) (UNEP). Το Workshop πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στον ίδιο χώρο, από 25 έως 26 Οκτωβρίου 2022 θα ακολουθήσει η έβδομη συνάντηση της Ομάδας της ΙΤU για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών (FG-AI4NDM).

Η συμμετοχή στο workshop και στη συνάντηση FG-AI4NDM είναι δωρεάν και ανοικτή σε μεμονωμένους εμπειρογνώμονες και οργανισμούς από όλους τους τομείς και τους σχετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των γεωεπιστημών, της μείωσης του κινδύνου καταστροφών, της ανακούφισης από καταστροφές, του μετριασμού των καταστροφών, της τεχνητής νοημοσύνης/μηχανικής μάθησης (AI/ML) και άλλων τομέων των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Εμπειρογνώμονες από όλες τις περιοχές, ιδίως από τις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών (LDC) και των μικρών νησιωτικών αναπτυσσόμενων κρατών (SIDS), ενθαρρύνονται να συμβάλουν στο έργο αυτό.

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 επιστήμονες από 35 χώρες. Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση της συνάντησης και του Workshop στην Αθήνα. Η εξ αποστάσεως συμμετοχή θα είναι επίσης διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους εμπειρογνώμονες που δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως.

H ομάδα «Τεχνητή νοημοσύνη για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών» (FG-AI4NDM), θα χρησιμεύσει ως ανοικτή πλατφόρμα συνεργασίας για τη χρήση και την τυποποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (και άλλων ψηφιακών τεχνολογιών) για την ενίσχυση της ετοιμότητας για φυσικές καταστροφές, την υποστήριξη της συλλογής και διαχείρισης σχετικών γεωχωρικών δεδομένων, την υποστήριξη των προσπαθειών για τη βελτίωση της μοντελοποίησης και την παροχή αποτελεσματικής επικοινωνίας σε περίπτωση καταστροφής. Στόχος της ομάδας είναι να θέσει τις βάσεις για την εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών και, συνεπώς, η ανάπτυξη και υιοθέτηση προτύπων Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το workshop και τον τρόπο εγγραφής στην 7η Συνάντηση της Ομάδας της ΙΤU για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών (FG-AI4NDM) είναι διαθέσιμες στο https://aindm22.aicatalyst.gr/ καθώς και στη σελίδα της ITU https://www.itu.int/en/ITU-T/Workshops-and-Seminars/2022/1024/Pages/default.aspx.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ