Στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου διαπραγματεύονται από σήμερα τα δικαιώματα προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου της Intrakat, της πρώτης ΑΜΚ για το 2022. Η λήξη της διαπραγμάτευσης του δικαιώματος θα γίνει την άλλη Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, ενώ η λήξη της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης θα γίνει τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου. Στις 16 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το ποσοστό κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου, στις 17/2 θα γίνει η έγκριση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης αυτών των μετοχών θα γίνει τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.
Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων της εταιρείας. Θα εκδοθούν 27.027.028 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, ενώ η σχέση ανταλλαγής είναι 0,56 νέες ανά 1 παλιά μετοχή και η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 1,90 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα ανέλθει σε 1,9 ευρώ/μετοχή, κάτι που μεταφράζεται σε συνολικά έσοδα της τάξεως των 50,8 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μια κομβική εξέλιξη στην ιστορία της Intrakat καθώς θα «ανοίξει» την εταιρεία σε περισσότερους ισχυρούς μετόχους, ανεβάζοντάς την επίπεδο. Το ενδιαφέρον είναι ισχυρό και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για συμμετοχή, από επενδυτές που «ποντάρουν» σε εταιρείες με ισχυρές προοπτικές στην ενέργεια και τις υποδομές.
Από τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, 20 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ή και νέων έργων ΑΠΕ, ενώ επιπλέον 15 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν νέα έργα, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, ή και ΣΔΙΤ και νέων επενδύσεων στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων. Τέλος, ποσό 15,8 εκατ. ευρώ θα καλύψει ανάγκες κεφαλαίου κίνησης της Intrakat.
Έχοντας αναλάβει και διεκπεραιώσει σημαντικότατα και λίαν απαιτητικά έργα τα τελευταία χρόνια, ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου Intracom Holdings έχει εξελιχτεί σε μια εξειδικευμένη κατασκευαστική εταιρεία – boutique, που φιλοδοξεί να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στα τεράστια projects που θα ακολουθήσουν την επόμενη πενταετία. Έτσι, το χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης είναι λίαν ελκυστικό κάτι που αποτελεί ατού για την απόκτηση νέων ισχυρών μετόχων.
Στόχος της ΑΜΚ είναι να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επερχόμενες προοπτικές που αφορούν στους τέσσερις πυλώνες δραστηριοποίησης της Intrakat, η οποία βγάζοντας σε πέρας λίαν εξειδικευμένα έργα υποδομών τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχτεί σε μια ανερχόμενη δύναμη στα κατασκευαστικά πράγματα της χώρας.
Συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται στα κατασκευαστικά έργα υποδομών, τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά & φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα storage κλπ), τα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων καθώς και τα έργα Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πλέον έχει συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο στα 800 εκατ. ευρώ και μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση ως EPC contractor των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece, η Intrakat προβάλει ως μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του κατασκευαστικού αλλά και ενεργειακού πλέον κλάδου στην Ελλάδα.
Η εταιρεία βρίσκεται σε επενδυτική και επιχειρησιακή αντεπίθεση με στόχο να καταστεί ένας από τους μεγάλους παίκτες στο χώρο των κατασκευών, των υποδομών και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προχωρά η εταιρεία Intrakat. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία συγκεντρώνει δυνάμεις και κεφάλαια, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει σημαντικά έργα, τα οποία απαιτούν ισχυρό κεφαλαιακό απόθεμα, όπως είναι τα μεγάλα έργα ΣΔΙΤ.
Μέτοχοι
Σημειώνεται ότι σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της Intrakat συμμετέχουν ο όμιλος Intracom Holdings της οικογένειας Κόκκαλη με ποσοστό 37,7%, η StrongView Holdings του κ. Δημ. Θεοδωρίδη με 14,4%, η Adamas Group του κ. Δημ. Κούτρα με 12,69%, η Danech Estate των κ. Λαζαράκη και Στασινόπουλου με 8,98% και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας (φωτό πάνω) Πέτρος Σουρέτης με 7,56%.
Το υπόλοιπο 18,55% ελέγχεται από το ευρύ επενδυτικό κοινό. Τα παραπάνω ποσοστά διαμορφώθηκαν μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου που είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, προκειμένου να απορροφηθεί η ΓΑΙΑ Ανεμος, η οποία θα αποτελέσει το «όχημα» της Intrakat στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)